ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Τι είπε ο Γκιωνης στην ΕΡΤ για τα σκουπίδια – Όλοι οι Δήμοι ψάχνουν λύση για τα ογκώδη

0

Στην ΕΡΤ και την εκπομπή του Δημήτρη Κοτταρίδη και της Νίνας Κασιμάτη “Σαββατοκύριακο από τις 5”, μίλησαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Θανάσης Μουζάκης, αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης των ογκωδών απορριμμάτων, το οποίο έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση το τελευταίο διάστημα.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Γκιώνης, πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αλλά ολόκληρη τη χώρα, καθώς οι Δήμοι έχουν επωμιστεί μια ευθύνη χωρίς να έχουν τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να την αντιμετωπίσουν.

«Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας καλούνται να διαχειριστούν έναν ολοένα αυξανόμενο όγκο ογκωδών απορριμμάτων, χωρίς όμως να διαθέτουν επαρκείς πόρους, προσωπικό και υποδομές. Στον Δήμο μας, για παράδειγμα, η Δημοτική Αστυνομία έχει μόλις δύο άτομα. Είναι δυνατόν να αστυνομεύσουμε ολόκληρο το Δήμο με δύο ανθρώπους; Είναι δυνατόν να παρακολουθούμε ποιος πετάει ανεξέλεγκτα και να επιβάλλουμε πρόστιμα χωρίς επαρκές προσωπικό; Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό είναι αδύνατον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι “ενώ κλειδώνουμε το συγκεκριμένο χώρο, έρχονται διάφοροι εδώ το βράδυ, σπάνε το λουκέτο και πετάνε σκουπίδια. Πώς να το ελέγξει ένας Δήμαρχος αυτό το πράγμα; Πρέπει το κράτος να μας βοηθήσει. Δεν είναι δυνατόν…”.

Τέλος, εξήγησε ότι “η διαχείριση των απορριμμάτων έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια. Οι παλιές πρακτικές της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων σε χωματερές έχουν τελειώσει. Σήμερα, κάθε τόνος απορριμμάτων που οδηγείται σε διαχείριση έχει ένα κόστος, είτε πρόκειται για την ΤΕΡΝΑ είτε για άλλους αδειοδοτημένους χώρους. Όμως, αυτή η αλλαγή έχει μεγάλο οικονομικό κόστος και επειδή η καθαριότητα είναι ανταποδοτική υπηρεσία, μετακυλίεται στους δημότες μέσω των δημοτικών τελών. Όσο αυξάνονται οι όγκοι απορριμμάτων, τόσο αυξάνονται και τα έξοδα”.

Συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος ο Χρήστος Μάστορας – Παραλίγο να χτυπήσει τροχονόμο

Previous article

Μια σπουδαία έκθεση με σπάνια εκθέματα έρχεται στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.