ΘΕΑΤΡΟ

«Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη: Πρεμιέρα από τις Αρχαίες Κλεωνές

0

Το Σάββατο 28 Ιουνίου στις Αρχαίες Κλεωνές θα πραγματοποιηθεί η πανελλήνια πρεμιέρα της παράστασης «Αντιγόνη» που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη με την Λένα Παπαληγούρα – κορυφαία ηθοποιό της γενιάς της – να ερμηνεύει τον ρόλο της Αντιγόνης, τον Μελέτη Ηλία τον Κρέοντα και τον Μιχάλη Οικονόμου τον ρόλο του φύλακα. Μαζί τους ένας θίασος εξαιρετικών ηθοποιών.

Ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης επιλέγει για δεύτερη χρονιά -μετά τον περσινό Άμλετ- το Θέατρο των Αρχαίων Κλεωνών, θέλοντας έτσι να ενισχύσει και να ενθαρρύνει σημαντικούς θεατρικούς χώρους της ελληνικής περιφέρειας. Θα ακολουθήσει περιοδεία σε επιλεγμένους χώρους στην Αττική και  την περιφέρεια.

Για το έργο και την παράσταση

Ο πόλεμος τελείωσε. Οι νεκροί  περισυλλέγονται κάτω από το σκληρό φως των προβολέων. Το πεδίο της μάχης μεταφέρεται στα γυαλισμένα γραφεία των σύγχρονων κέντρων λήψης αποφάσεων. Ο σκληρός, ενισχυμένος ήχος του σήμερα και η εύθραυστη ανάσα της ζωντανής φωνής, τα ατσαλάκωτα κοστούμια και τα ράκη, τα μηχανοποιημένα και τα βεβηλωμένα σώματα συνθέτουν έναν κόσμο όπου οι συγκρούσεις οξύνονται και οι αντιθέσεις βαθαίνουν.

Ερμηνεύουν:

Λένα Παπαληγούρα, Μελέτης Ηλίας, Μιχάλης Οικονόμου, Θανάσης Δόβρης, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Λίλα Μπακλέση, Λένα Μποζάκη, Γιώργος Νούσης, Βαγγέλης Σαλευρής, Ιώβη Φραγκάτου

Πληροφορίες: Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά | Τιμές εισιτηρίων: Από 17 €

Ο Μελ Γκίμπσον στο Άγιον Όρος

Previous article

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Βέλου Βόχας που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΘΕΑΤΡΟ