ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Έφυγε” από την ζωή ο Διονύσης Τσάμης – Στέλεχος της μεγάλης “Μπάρτσας” του ’80

0

Η είδηση του θανάτου του Διονύσης Τσάμης σε ηλικία 74 ετών προκάλεσε συγκίνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως στην Κορινθία το «αντίο» έχει ένα ιδιαίτερο, πιο προσωπικό βάρος. Γιατί μπορεί ο Τσάμης να συνδέθηκε με μεγάλες στιγμές σε ΑΕΚ και Παναιτωλικό, αλλά τα τελευταία του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε με τη φανέλα της Κορίνθου.

Το «κεφάλαιο Κόρινθος» στην καριέρα του

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν η καριέρα του στην ΑΕΚ πλησίαζε στο τέλος της, ο Τσάμης ήρθε στην Κόρινθο αρχικά ως δανεικός το 1979. Εκεί βρήκε έναν διαφορετικό ρόλο: από βασικό στέλεχος μιας μεγάλης ομάδας, έγινε ο έμπειρος ποδοσφαιριστής που θα βοηθούσε μια ιστορική επαρχιακή ομάδα να σταθεί με αξιώσεις.

Η παρουσία του δεν ήταν τυπική. Σε μια περίοδο που η Κόρινθος επιχειρούσε να παραμείνει ανταγωνιστική, ο Τσάμης αποτέλεσε σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή, δίνοντας εμπειρία, ηρεμία και ποδοσφαιρική ποιότητα. Αγωνίστηκε αρχικά ως δανεικός και στη συνέχεια παρέμεινε μόνιμα στον σύλλογο έως το 1982, ολοκληρώνοντας εκεί την ποδοσφαιρική του διαδρομή.

Συνολικά κατέγραψε σχεδόν 60 συμμετοχές με την Κόρινθο σε δύο περιόδους, σε μια εποχή που η παρουσία ενός ποδοσφαιριστή με παραστάσεις από την κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτελούσε σημαντικό πλεονέκτημα για κάθε επαρχιακή ομάδα.

Η «μετάβαση» από την κορυφή στο τέλος της διαδρομής

Η επιλογή του να συνεχίσει στην Κόρινθο δεν ήταν απλώς μια τελευταία στάση καριέρας. Ήταν μια συνειδητή μετάβαση από το υψηλό επίπεδο της ΑΕΚ σε έναν πιο «ποδοσφαιρικό» ρόλο, όπου η εμπειρία του μπορούσε να λειτουργήσει καθοδηγητικά για νεότερους παίκτες και για έναν σύλλογο που ήθελε να παραμείνει ανταγωνιστικός.

Δεν είναι τυχαίο ότι, πέρα από την αγωνιστική του παρουσία, παρέμεινε συνδεδεμένος με την ομάδα και σε επίπεδο προσφοράς, περνώντας ακόμη και από τον πάγκο σε υπηρεσιακό ρόλο τα επόμενα χρόνια.

Το αποτύπωμα στην Κορινθία

Για την Κόρινθο, ο Τσάμης δεν ήταν απλώς ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που πέρασε από την ομάδα. Ήταν ένας παίκτης με «βαρύ» όνομα, που έφερε μαζί του την εμπειρία τίτλων και μεγάλων αγώνων, συμβάλλοντας σε μια περίοδο που ο σύλλογος επιχειρούσε να κρατήσει τη θέση του στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Η παρουσία του συνέδεσε την τοπική ομάδα με το υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφήνοντας μια παρακαταθήκη που θυμούνται ακόμη οι παλαιότεροι φίλοι της ομάδας.

Ένα ξεχωριστό αντίο

Αν για το ευρύ κοινό ο Διονύσης Τσάμης θα μείνει ως ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ της δεκαετίας του ’70, για την Κορινθία θα είναι πάντα ο παίκτης που έκλεισε εδώ την καριέρα του, προσφέροντας εμπειρία, ποιότητα και κύρος σε μια ομάδα που τον είχε ανάγκη.

Και ίσως αυτό να είναι το πιο ουσιαστικό κομμάτι της διαδρομής του: ότι μέχρι το τέλος παρέμεινε ενεργός, χρήσιμος και παρών – εκεί όπου το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τίτλοι, αλλά και προσφορά.

Καταυλισμοί Ρομά στα Εξαμίλια! Επιχειρήσεις χωρίς αποτέλεσμα και …όλα τα ίδια μένουν

Previous article

Αμόνι: «Τέλος» στην ασυδοσία με τα ογκώδη – Παρέμβαση με σαφείς προειδοποιήσεις από τον Σύλλογο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.