Ένα φαινόμενο που τείνει να εξελιχθεί σε καθημερινό πονοκέφαλο για τον Δήμο Κορινθίων είναι η ανεξέλεγκτη απόθεση ογκωδών αντικειμένων σε πεζοδρόμια, πλατείες, δρόμους και κοινόχρηστους χώρους. Καναπέδες, στρώματα, ντουλάπες, ηλεκτρικές συσκευές, κλαδιά και κάθε είδους μεγάλα απορρίμματα εγκαταλείπονται σχεδόν καθημερινά σε διάφορα σημεία της πόλης και των χωριών, δημιουργώντας μια εικόνα που δεν τιμά κανέναν.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον Δήμο, δεν αφορά μόνο την αισθητική. Τα ογκώδη αντικείμενα δυσκολεύουν την κυκλοφορία, αποτελούν εστίες ρύπανσης και πολλές φορές εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών.
Μάλιστα, η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη αυτή την περίοδο, καθώς ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει άμεσα όλες αυτές τις ποσότητες. Ο λόγος είναι ότι ο ανάδοχος που έχει αναλάβει τη διαχείρισή τους αδυνατεί επίσης να τα παραλάβει, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον τελικό χώρο διάθεσής τους. Έτσι, τα ογκώδη συσσωρεύονται, δημιουργώντας εικόνες που εύκολα οδηγούν σε παράπονα, χωρίς όμως να αναλογιζόμαστε ότι η αφετηρία του προβλήματος είναι, σε μεγάλο βαθμό, η δική μας συμπεριφορά.
Ο Δήμος υπενθυμίζει ότι η αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων δεν γίνεται ανεξέλεγκτα ούτε κατά βούληση του κάθε πολίτη. Πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί προγραμματισμό, ειδικά οχήματα και προσωπικό. Για τον λόγο αυτό ζητείται από τους δημότες να μην εγκαταλείπουν αντικείμενα στους κοινόχρηστους χώρους, αλλά να προηγείται επικοινωνία με την Υπηρεσία Καθαριότητας, ώστε να προγραμματίζεται η αποκομιδή.

Η αρμόδια υπηρεσία εξυπηρετεί καθημερινά, από τις 08:00 έως τις 13:00, στο τηλέφωνο 27410 27004, παρέχοντας οδηγίες για τον σωστό τρόπο διαχείρισης.
Η καθαριότητα μιας πόλης δεν είναι αποκλειστικά ευθύνη του Δήμου. Είναι υπόθεση όλων μας. Γιατί όσο εύκολο είναι να αφήσουμε έναν καναπέ στο πεζοδρόμιο, τόσο δύσκολο είναι να απαιτούμε την επόμενη ημέρα μια καθαρή, ανθρώπινη και ευρωπαϊκή πόλη. Η συνεργασία των πολιτών αποτελεί σήμερα τη σημαντικότερη προϋπόθεση ώστε η Κόρινθος και τα χωριά της να παραμείνουν καθαρά και λειτουργικά.










Comments