ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άμεση η ανάγκη για παρεμβαση με κόμβο στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών, στο “Κονάκι”

0

Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα της οδικής ασφάλειας στο 82ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών, στο ύψος της Αγίας Άννας Κορίνθου, ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ Γεώργιος Ρούντας, με αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Το σημείο λειτουργεί ως άτυπος κόμβος, εξυπηρετώντας καθημερινά αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο. Σε άμεση γειτνίαση βρίσκονται σχολικές μονάδες, ενώ στο ίδιο ύψος λειτουργεί και η ταβέρνα «Κονάκι». Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διασχίζουν έναν δρόμο που, σύμφωνα με τους κατοίκους, έχει μετατραπεί σε παγίδα.

Με επιστολή τους από τις 15 Απριλίου 2025, κάτοικοι της Αγίας Άννας, του Συνοικισμού, της Νεάπολης και της Καλλιθέας καταγγέλλουν σειρά σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, με υλικές ζημιές, τραυματισμούς και, όπως αναφέρουν, ακόμη και απώλειες ανθρώπινων ζωών. Παρότι το θέμα έχει χαρακτηριστεί «εξαιρετικά επείγον» σε διοικητικά έγγραφα, μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει ουσιαστική παρέμβαση, με τη μετακύλιση αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και Υπουργείου να συντηρεί τη στασιμότητα.

Στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο κ. Ρούντας ζητεί σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για μόνιμη λύση, αλλά και άμεσα προσωρινά μέτρα σήμανσης και ενίσχυσης της ασφάλειας.

Μεγάλες παρεμβάσεις σε λειτουργικότητα και υποδομές

Το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι δεν περιορίζεται σε επιφανειακές βελτιώσεις. Προβλέπονται εκτεταμένες παρεμβάσεις ώστε ο δρόμος να καταστεί πλήρως λειτουργικός και να συμβάλει ουσιαστικά στην αποφόρτιση του κέντρου της Κορίνθου από τα συγκοινωνιακά φορτία.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται:

  • Τεχνικά έργα για την απορροή των ομβρίων, καθώς σε αρκετά σημεία παρατηρούνται λιμνάζοντα νερά που καθιστούν το οδόστρωμα επικίνδυνο

  • Αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα

  • Διόρθωση επικίνδυνων κλίσεων του δρόμου

  • Συνολική αναβάθμιση της σήμανσης και της οδικής ασφάλειας

Το κομβικό έργο: Τρεις νέοι κόμβοι

Όλα αυτά βέβαια ενώ ήδη ο Δήμος Κορινθίων μελετά ευρύτερες παρεμβάσεις μέσα από τη δημιουργία τριών νέων κόμβων, ανάμεσα στους οποίους και αυτός στο επίμαχο σημείο, που θα συνδέουν τον Συνοικισμό με τη Νεάπολη, την Καλλιθέα αλλά και το κέντρο της Κορίνθου.

Συγκεκριμένα:

  • Ο πρώτος κόμβος θα κατασκευαστεί στη γέφυρα αμέσως μετά το 4ο Γυμνάσιο, όπου σήμερα η διέλευση γίνεται εκ περιτροπής, με τους οδηγούς να κορνάρουν για να αποφευχθεί μετωπική σύγκρουση

  • Ο δεύτερος θα δημιουργηθεί λίγο πριν από το στρατόπεδο, πάνω στην παλιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, κοντά στο «Κονάκι»

  • Ο τρίτος στη γέφυρα μπροστά από το Νεκροταφείο

Οι τρεις αυτοί κόμβοι εκτιμάται ότι θα αποσυμφορήσουν σημαντικά την κυκλοφορία και θα άρουν χρόνιες επικίνδυνες συνθήκες.

Το ζητούμενο πλέον είναι η μετάβαση από τον σχεδιασμό στην πράξη. Με την επικινδυνότητα του σημείου καταγεγραμμένη και το θέμα να έχει τεθεί επίσημα στη Βουλή, η ευθύνη για την επιτάχυνση των διαδικασιών είναι σαφής.

Αυθεντικές οι φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή, κηρύχθηκαν μνημείο από το ΥΠΠΟ, ανοίγει ο δρόμος για την απόκτησή τους

Previous article

«Ανοίγουν οι φάκελοι για τους εξωγήινους»: Έρχεται η μεγαλύτερη αποκάλυψη με εντολή Τραμπ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.