Η σελίδα «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» δεν είναι απλώς ένα ακόμη Facebook page. Με περισσότερους από 470.000 ακόλουθους, έχει εξελιχθεί σε ένα μικρό ψηφιακό «φαινόμενο», καταφέρνοντας να κάνει τη γεωγραφία –ένα μάθημα που πολλοί θυμούνται ως βαρετό στο σχολείο– κάτι πραγματικά απολαυστικό.
Πρόκειται για μια σελίδα που παρουσιάζει γεωγραφικά θέματα με απλό, ευχάριστο και άμεσο τρόπο, συνδυάζοντας την πληροφορία με το χιούμορ. Μέσα από χάρτες, περίεργα facts, ιστορίες από όλο τον κόσμο και ταξιδιωτικές εικόνες, έχει δημιουργήσει ένα περιεχόμενο που κινείται στον χώρο του λεγόμενου “edutainment”, δηλαδή εκπαίδευση που ψυχαγωγεί.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά από τα posts της γίνονται viral, καθώς βασίζονται στη λογική του «το ήξερες ότι…», ενεργοποιώντας την περιέργεια ενός κοινού που αγαπά τα ταξίδια, τη γνώση και τις μικρές καθημερινές ανακαλύψεις. Το ίδιο το concept συνοψίζεται άλλωστε στο μότο της: «Η γεωγραφία είναι πραγματικά πολύ κουλ».
Αυτό ακριβώς το concept, που ξεκίνησε από το διαδίκτυο, μεταφέρεται πλέον και εκτός οθόνης, σε μια ζωντανή εμπειρία για το κοινό. Η ομάδα πίσω από τη σελίδα, μαζί με τη Σμαράγδα –γνωστή και από το TikTok– φέρνουν το διαδραστικό τους παιχνίδι γνώσεων στο Φλοίσβος Cineplex, σε μια εκδήλωση που υπόσχεται να μετατρέψει τη γεωγραφία σε… βραδινή έξοδο.

Το «ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ Game Night» είναι ένα γεωγραφικό κουίζ (και όχι μόνο), σχεδιασμένο για όλες τις ηλικίες: από ενήλικες και φοιτητές μέχρι εφήβους και παιδιά με τη συνοδεία ενηλίκων. Οι συμμετέχοντες, είτε μόνοι είτε με παρέα, καλούνται να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους –χωρίς όμως να απαιτείται καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Το βασικό ζητούμενο είναι η διάθεση για παιχνίδι και μάθηση.
Αυτή η ωραία βραδιά έρχεται την Τετάρτη 22 Απριλίου στην Κόρινθο στο Floisvos cineplex
Για περίπου δύο ώρες, το κοινό συμμετέχει σε μια σειρά από προκλήσεις, γρίφους και γεωγραφικά trivia, με την ενέργεια και το χιούμορ της Σμαράγδας να δίνουν τον ρυθμό. Οι απαντήσεις δίνονται σε ειδικά έντυπα, γεγονός που επιτρέπει ακόμα και στους πιο… ντροπαλούς να συμμετέχουν χωρίς άγχος. Όσοι ξεχωρίσουν, διεκδικούν δώρα και –φυσικά– το απαραίτητο χειροκρότημα, ενώ δεν αποκλείονται και πιο… κινηματογραφικές ανταμοιβές, όπως ποπκόρν.
Παράλληλα, στον χώρο θα λειτουργεί και pop-up βιβλιοπωλείο της ομάδας, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν το επιτραπέζιο «ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ», βιβλία γνώσεων για μικρούς και μεγάλους, τεύχη του περιοδικού τους και άλλα συλλεκτικά προϊόντα.
Οι θέσεις για την εκδήλωση είναι περιορισμένες, γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να οργανωθούν έγκαιρα και να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά.
Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων:
https://www.ticketservices.gr/event/poli-cool-game-night/
Το «ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ» αποτελεί μια μικρή αλλά ιδιαίτερα δραστήρια ερευνητική και συγγραφική ομάδα, με βασικό στόχο να επαναφέρει στο προσκήνιο την περιέργεια και τη χαρά της ανακάλυψης – στοιχεία που συχνά χάνονται στην πορεία προς την ενηλικίωση. Μέσα από τέτοιες δράσεις, επιχειρεί να αποδείξει ότι η γνώση δεν είναι υποχρέωση, αλλά εμπειρία.










Comments