Το μήνυμα ότι ο Δήμος Κορινθίων συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων, ακόμη και μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, έστειλε ο δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης στον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό της δημοτικής αρχής.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία των μεγάλων έργων, στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, στις παρεμβάσεις στις δημοτικές κοινότητες, αλλά και στις σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενεί ο Δήμος Κορινθίων.
Καμία ανησυχία για τα έργα της ΒΑΑ
Ξεχωριστή αναφορά έκανε στα έργα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Διαχειριστικής Αρχής. Όπως τόνισε, οι παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν έχουν ήδη αντιμετωπιστεί και κανένα από τα έργα δεν κινδυνεύει να χαθεί.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται η αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς, η ανάπλαση των Καλαμίων, η δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου Μικρασιατικής Μνήμης, αλλά και το μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης που υλοποιεί ο Δήμος.
Στην τελική ευθεία η αποχέτευση του Σαρωνικού
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο μεγάλο έργο της αποχέτευσης της Δημοτικής Ενότητας Σαρωνικού.
Μετά τη νέα αυτοψία που πραγματοποιήθηκε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, ο κ. Σταυρέλης ανέφερε ότι το έργο από την πλευρά του Δήμου έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και απομένει η σύνδεσή του με τον βιολογικό καθαρισμό των Αγίων Θεοδώρων.
Αναπτυξιακή ατζέντα με τη Μαριλένα Σούκουλη
Κατά τη συνάντησή του με την υφυπουργό Περιβάλλοντος Μαριλένα Σούκουλη, συζητήθηκαν μια σειρά από σημαντικά έργα για την περιοχή, μεταξύ των οποίων η αξιοποίηση της ιαματικής πηγής των Λουτρών Ωραίας Ελένης, το ολιστικό σχέδιο διαχείρισης των υδάτων, το αποχετευτικό Άσσου – Λεχαίου – Βόχας, τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια Σαρωνικού και Σολυγείας, το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κορίνθου, καθώς και η δημιουργία δικτύου πεζοπορικών μονοπατιών.
Ανταποδοτικά έργα στις κοινότητες
Ο δήμαρχος επισκέφθηκε επίσης το Στεφάνι και το Αγγελόκαστρο, υπογραμμίζοντας ότι οι κοινότητες που φιλοξενούν εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας πρέπει να απολαμβάνουν ουσιαστικά ανταποδοτικά οφέλη.
Παρουσίασε έργα που ήδη υλοποιούνται ή ολοκληρώθηκαν, όπως ο νέος αγωγός ύδρευσης προς το Αγγελόκαστρο, η ανακαίνιση του παλαιού δημοτικού σχολείου, οι παρεμβάσεις στον Κόρφο και οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Σοφικό.
Η FIBA έδωσε διεθνή προβολή στην Κορινθία

Ξεχωριστή θέση στον απολογισμό είχε η επιτυχημένη διοργάνωση του FIBA Masters Open, που φιλοξενήθηκε στην Κόρινθο.
Ο Νίκος Σταυρέλης σημείωσε ότι οι συμμετέχοντες και οι διοργανωτές εξέφρασαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τη φιλοξενία και τη συνολική οργάνωση, τονίζοντας πως τέτοιες διοργανώσεις ενισχύουν την εξωστρέφεια και την τουριστική προβολή της περιοχής.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο Δήμος συνεχίζει να επενδύει στις αθλητικές υποδομές με ανακαινίσεις και νέες εγκαταστάσεις.
Πολιτισμός σε κάθε γωνιά του Δήμου
Στον τομέα του πολιτισμού, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη δημιουργία του νέου πολιτιστικού χώρου στο ανακαινισμένο αίθριο του Δημαρχείου, το οποίο ήδη φιλοξενεί μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Παράλληλα, συνεχίζεται το πλούσιο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων σε Σοφικό, Χιλιομόδι, Αλμυρή, Κλένια, στο Δημοτικό Θέατρο και στον Φλοίσβο, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις τοπικές κοινότητες.
«Ο Δήμος συνεχίζει να δουλεύει»
Κλείνοντας τον απολογισμό του, ο Νίκος Σταυρέλης ευχήθηκε καλό καλοκαίρι στους δημότες, καλώντας τους να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μαζί με τις οικογένειές τους.
Όπως τόνισε, η δημοτική αρχή συνεχίζει να εργάζεται καθημερινά, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία ενός Δήμου σύγχρονου, λειτουργικού και εξωστρεφούς.










Comments