ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στον Ισθμό για τις ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια – Κάλεσμα και προς τους βουλευτές Κορινθίας

0

Ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 19:00, στη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου, απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα «ΟΧΙ Ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια».

Η κινητοποίηση στρέφεται κατά των σχεδίων εγκατάστασης 57 ανεμογεννητριών και σταθμών ηλεκτροχημικής αποθήκευσης ενέργειας (μπαταριών) στα Γεράνεια Όρη, σε μια περιοχή που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών και βρίσκεται σε διαδικασία φυσικής αναδάσωσης. Όπως επισημαίνει η Επιτροπή, οι σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις αφορούν περιοχή που εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000 και αποτελεί Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ).

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής, έχουν προγραμματιστεί δωρεάν μετακινήσεις με λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν στις 18:00 από την Πλατεία Ηλεκτρικού στην Περαχώρα και στις 18:30 από την Πλατεία ΟΣΕ στο Λουτράκι.

Η Επιτροπή Αγώνα ζητά την απόσυρση των μελετών που έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τις εταιρείες EURUS ΙΚΕ και ΕΚ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, οι οποίες αφορούν την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και των μονάδων αποθήκευσης ενέργειας. Παράλληλα, ζητά την ακύρωση όλων των Βεβαιώσεων Παραγωγού που έχουν εκδοθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία έκδοσης για έργα στην περιοχή των Γερανείων.

Κεντρικό αίτημα των κατοίκων αποτελεί, επίσης, η κήρυξη των Γερανείων ως περιοχής Απόλυτης Προστασίας της Φύσης, με την εξαίρεσή τους από κάθε βιομηχανική ή άλλη ασύμβατη δραστηριότητα.

Παράλληλα, η Επιτροπή απευθύνει δημόσιο κάλεσμα προς όλους τους βουλευτές της Κορινθίας, ζητώντας να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για το θέμα και να γνωστοποιήσουν τη στάση τους απέναντι στα σχέδια εγκατάστασης των έργων.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Υφυπουργό Περιβάλλοντος και βουλευτή Κορινθίας, Χρίσλα Σούκουλη, την οποία καλούν να εκφράσει δημόσια τη θέση της, υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Η συγκέντρωση αναμένεται να αποτελέσει μία ακόμη κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων που αντιδρούν στην προώθηση των συγκεκριμένων ενεργειακών έργων στα Γεράνεια Όρη.

Νέος εξοπλισμός 1,08 εκατ. ευρώ για το Νοσοκομείο Κορίνθου – «Το νέο ΤΕΠ χρειάζεται προσωπικό, αλλά έχει και εξοπλισμό», λέει ο Χρύσος Μέλλος

Previous article

You may also like

Comments

Comments are closed.