Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για μία από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές διοργανώσεις της δυτικής Κορινθίας. Το 5ο Φεστιβάλ Αριστοναυτών επιστρέφει στο Ξυλόκαστρο και για τρεις συνεχόμενες ημέρες, από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου, φέρνει στην πόλη μουσική, ενέργεια και διαφορετικούς ήχους για όλες τις ηλικίες.
Έχοντας πλέον συμπληρώσει τέσσερα χρόνια παρουσίας, το Φεστιβάλ Αριστοναυτών επιστρέφει για πέμπτη χρονιά, επιχειρώντας να συνεχίσει την πορεία ενός πολιτιστικού θεσμού που έχει συνδεθεί με το καλοκαίρι της περιοχής. Το φετινό μουσικό τριήμερο κινείται από το λαϊκό και έντεχνο τραγούδι μέχρι το ελληνικό ροκ και τους σύγχρονους ηλεκτρονικούς ήχους, με κάθε βραδιά να έχει τη δική της ταυτότητα.

Πρεμιέρα με τρία μεγάλα ονόματα
Η αρχή γίνεται την Κυριακή 16 Αυγούστου με μία βραδιά που αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού.
Ο Χρήστος Νικολόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες και δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, συναντά επί σκηνής τον Κώστα Μακεδόνα και τη Γιώτα Νέγκα.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ταξίδι σε πολλές δεκαετίες ελληνικού τραγουδιού. Ο Χρήστος Νικολόπουλος έχει συνδέσει την πορεία του με εκατοντάδες τραγούδια που πέρασαν στη συλλογική μνήμη και με συνεργασίες με κορυφαίους ερμηνευτές. Ο Κώστας Μακεδόνας, με περισσότερες από τρεις δεκαετίες επιτυχημένης παρουσίας, έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι, ενώ η Γιώτα Νέγκα αποτελεί μία από τις πλέον χαρακτηριστικές και αναγνωρίσιμες φωνές της γενιάς της.
Οι τρεις τους δημιουργούν μία από τις ισχυρότερες μουσικές προτάσεις του φετινού προγράμματος και μια βραδιά με τραγούδια που έχουν συνοδεύσει διαφορετικές γενιές.
Στις 17 Αυγούστου το Φεστιβάλ ανεβάζει… ένταση
Εντελώς διαφορετικό χρώμα αποκτά το Φεστιβάλ τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, όταν τη σκυτάλη παίρνει το ελληνικό ροκ.
Στο επίκεντρο βρίσκονται τα Κίτρινα Ποδήλατα, το συγκρότημα των αδελφών Γιώργου και Αλέξανδρου Παντελιά, που εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες έχει δημιουργήσει τη δική του ξεχωριστή διαδρομή στην ελληνική μουσική σκηνή. Με δυνατές ζωντανές εμφανίσεις και τραγούδια όπως το «Να σε δω να γελάς», τα Κίτρινα Ποδήλατα έχουν αποκτήσει ένα κοινό που τα ακολουθεί σταθερά όλα αυτά τα χρόνια.
Μαζί τους ο Τάσος Σκούρας, ένας από τους μουσικούς που συνδέθηκαν με την ιστορία της ελληνικής ροκ σκηνής ήδη από τις προηγούμενες δεκαετίες, καθώς και οι Pavida Somnia, συμπληρώνοντας μια βραδιά με περισσότερο ηλεκτρικό χαρακτήρα.
Η νέα γενιά παίρνει τη σκυτάλη
Η αυλαία του τριημέρου πέφτει την Τρίτη 18 Αυγούστου και μαζί αλλάζει ξανά ο μουσικός προσανατολισμός.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει JAUL LIVE, Σημάδι και Dj Unwound, με το Φεστιβάλ να στρέφεται αυτή τη φορά στους νεότερους και σε πιο σύγχρονους ήχους.
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης ότι οι τρεις ημέρες δεν αποτελούν απλώς μια σειρά συναυλιών. Έχουν σχεδιαστεί ως τρεις διαφορετικές μουσικές βραδιές, ώστε το πρόγραμμα να απευθύνεται σε διαφορετικά κοινά και ηλικίες.
Από τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Κώστα Μακεδόνα και τη Γιώτα Νέγκα, στο ελληνικό ροκ των Κίτρινων Ποδηλάτων και από εκεί στη μουσική της νεότερης γενιάς και στα DJ sets, το Ξυλόκαστρο επιχειρεί μέσα σε τρία βράδια να χωρέσει πολλές διαφορετικές εκδοχές της σύγχρονης μουσικής διασκέδασης.
Τρεις ημέρες, τρεις διαφορετικές μουσικές ταυτότητες και ένα Ξυλόκαστρο που από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου θα κινείται στους ρυθμούς του 5ου Φεστιβάλ Αριστοναυτών.










Comments