Η ώρα της σέντρας έφτασε. Σήμερα ανοίγει η αυλαία του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, με την Κορινθία να έχει ισχυρή παρουσία στον 4ο όμιλο, καθώς τέσσερις ομάδες του νομού μπαίνουν στη μάχη με διαφορετικές αφετηρίες, φιλοδοξίες και στόχους.
ΠΑΣ Κόρινθος, ΑΟ Λουτρακίου, Πέλοπας Κιάτου και Ηρακλής Ξυλοκάστρου εκπροσωπούν φέτος το κορινθιακό ποδόσφαιρο σε ένα πρωτάθλημα που αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και χωρίς, τουλάχιστον στην αφετηρία του, να υπάρχει το απόλυτο φαβορί.
Η πρεμιέρα κρύβει από νωρίς δύσκολες και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Οι τρεις από τις τέσσερις κορινθιακές ομάδες ξεκινούν εκτός έδρας, ενώ ο Πέλοπας Κιάτου είναι ο μοναδικός που αγωνίζεται μπροστά στο κοινό του.
Ας δούμε αναλυτικά τι περιμένει σήμερα τις τέσσερις εκπροσώπους της Κορινθίας.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Ντέρμπι με το… καλημέρα
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της πρεμιέρας, ανάμεσα σε δύο ομάδες που ξεκινούν το πρωτάθλημα με υψηλές φιλοδοξίες. Μιλτιάδης και ΑΟ Λουτρακίου συγκαταλέγονται στις ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στον όμιλο και να μπουν στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης.
Ακριβώς γι’ αυτό η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Σε μια πρεμιέρα όπου κανείς δεν θέλει να ξεκινήσει με απώλειες, οι δύο ομάδες αναμένεται να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην αμυντική τους λειτουργία και να αναζητήσουν το γκολ που μπορεί να κρίνει το παιχνίδι.
Ένα πρώτο δυνατό τεστ για το Λουτράκι, απέναντι σε έναν αντίπαλο με αντίστοιχες φιλοδοξίες.
ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ – ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Με όπλο την εμπειρία η «Μπάρτσα»
Με εκτός έδρας αποστολή ξεκινά τη νέα σεζόν ο ΠΑΣ Κόρινθος, απέναντι στον νεοφώτιστο Ερμή Κιβερίου.
Οι γηπεδούχοι επιστρέφουν στη Γ’ Εθνική έπειτα από οκτώ χρόνια, έχοντας κατακτήσει πέρυσι το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αργολίδας. Βασικός τους στόχος είναι μια καλή πορεία και η εξασφάλιση της παραμονής. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, για το Κύπελλο Ερασιτεχνών, ο Ερμής ηττήθηκε εντός έδρας με 2-1 από τον Αστέρα Βλαχιώτη και αποκλείστηκε.
Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΣ Κόρινθος μπαίνει στην τέταρτη συνεχόμενη σεζόν του στη Γ’ Εθνική. Η «Μπάρτσα» πρωταγωνίστησε τις προηγούμενες χρονιές, με εξαίρεση την περσινή, όταν έμεινε αρκετά πίσω από τις προσδοκίες, παρά τη συμμετοχή της στα πλέι οφ.
Η φετινή πρώτη επίσημη εικόνα ήταν θετική, με τη νίκη 2-1 επί του Πανθυρεατικού για το Κύπελλο Ερασιτεχνών. Η μεγαλύτερη εμπειρία της κατηγορίας δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους Κορίνθιους, που θέλουν να ξεκινήσουν τη σεζόν με ένα σημαντικό εκτός έδρας τρίποντο.
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ
Δυνατό ξεκίνημα στο Κιάτο
Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Κορινθίας που κάνει πρεμιέρα στην έδρα του είναι ο Πέλοπας Κιάτου, ο οποίος υποδέχεται τον Αστέρα Βλαχιώτη σε μια αναμέτρηση που προμηνύεται αμφίρροπη.
Ο Πέλοπας ξεκίνησε την περσινή χρονιά με βασικό στόχο να αποφύγει τις περιπέτειες, αλλά η εξαιρετική του πορεία στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος τού επέτρεψε να κάνει την υπέρβαση, να μπει στα πλέι οφ και να εξασφαλίσει με άνεση την παρουσία του και στη φετινή Γ’ Εθνική.
Η ομάδα του Κιάτου ξεκίνησε θετικά και τις επίσημες υποχρεώσεις της φετινής περιόδου, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-0 του Αστέρα Δρεπανιακού για το Κύπελλο Ερασιτεχνών.
Απέναντί της θα βρεθεί ο Αστέρας Βλαχιώτη, που επιστρέφει στη Γ’ Εθνική έπειτα από πέντε χρόνια ως πρωταθλητής της ΕΠΣ Λακωνίας. Πρόκειται για έναν σύλλογο που έχει παραστάσεις ακόμη και από τη Super League 2, όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2021-22. Στο Κύπελλο ξεκίνησε επίσης νικηφόρα, περνώντας από το Κιβέρι με 2-1.
Όλα δείχνουν ένα ανοιχτό και δυνατό παιχνίδι στο Κιάτο, με τον Πέλοπα να θέλει να αξιοποιήσει από την πρώτη αγωνιστική τον παράγοντα έδρα.
ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Ιστορική επιστροφή για τον Ηρακλή
Ιδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα για τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, που επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες και ξεκινά τη νέα του περιπέτεια απέναντι στον Πανθυρεατικό.
Οι γηπεδούχοι κατέκτησαν πέρυσι το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αρκαδίας, το δέκατο της ιστορίας τους, κερδίζοντας για πρώτη φορά την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Στο Κύπελλο Ερασιτεχνών γνώρισαν την ήττα με 2-1 από τον ΠΑΣ Κόρινθο και έμειναν εκτός συνέχειας.
Ο Ηρακλής, από την πλευρά του, έρχεται στη Γ’ Εθνική ως πρωταθλητής Κορινθίας. Ήταν το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του, μετά από εκείνο του 2009, και του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά σε εθνική κατηγορία για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009-10, όταν είχε συμμετάσχει στη Δ’ Εθνική.
Μάλιστα, οι Ξυλοκαστρίτες έχουν ήδη πάρει μια σημαντική αγωνιστική και ψυχολογική ώθηση, καθώς στο Κύπελλο Ερασιτεχνών απέκλεισαν τον ΑΟ Λουτρακίου με 4-3 στα πέναλτι, έπειτα από το 0-0 της κανονικής διάρκειας.
Δύο πρωταθλητές Ενώσεων βρίσκονται αντιμέτωποι στην πρεμιέρα, σε ένα παιχνίδι χωρίς ξεκάθαρο φαβορί και με τον Ηρακλή να θέλει να συνδυάσει την επιστροφή του στις εθνικές κατηγορίες με ένα θετικό αποτέλεσμα.










Comments