ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου για Motor Oil: «Πού είναι η Πολιτεία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί;»

0

Ζητά πλήρη διερεύνηση του νέου εργατικού ατυχήματος, ελέγχους ασφαλείας και απόδοση ευθυνών

Την έντονη αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου προκαλεί το νέο εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil, στο οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, τραυματίστηκαν τέσσερις εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Το ΕΚΚ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και στις οικογένειές τους και θέτει ερωτήματα για την εποπτεία των εργασιών και την αποτελεσματικότητα των ελέγχων. Όπως επισημαίνει, το νέο περιστατικό σημειώνεται μόλις λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο θανατηφόρο δυστύχημα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

«Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και αγανάκτηση. Πού είναι η Πολιτεία; Πού είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί; Ποιος εισηγήθηκε τη συνέχιση των εργασιών;», αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων της βρίσκεται η πλήρης και σε βάθος διερεύνηση των αιτίων και των συνθηκών του νέου ατυχήματος, με διαφάνεια, σαφή ενημέρωση και εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών για την απόδοση ευθυνών.

Παράλληλα, το ΕΚΚ απαιτεί άμεσο και ουσιαστικό έλεγχο των μέτρων υγείας και ασφάλειας στις εγκαταστάσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στις εργασίες συντήρησης. Ζητά αυστηρή τήρηση των διαδικασιών ασφαλείας και έλεγχο της επάρκειας των μέτρων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει στην ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους στους ελέγχους και στις διαδικασίες που αφορούν την ασφάλειά τους, ενώ καλεί σε άμεση ενίσχυση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών.

«Ένα είναι βέβαιο: δεν φταίνε τα θύματα», τονίζει η διοίκηση, υπογραμμίζοντας ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να υποτάσσεται σε χρονοδιαγράμματα, παραγωγικές ανάγκες ή οικονομικά συμφέροντα.

Νεότερες πληροφορίες για την έκρηξη στην Μότορ Όιλ – η ανακοίνωση της εταιρείας

Previous article

Επιστροφή στις ρίζες: Στην Αρχαία Κόρινθο σήμερα Έλληνες υιοθετημένοι στις ΗΠΑ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.