Στην εφηβεία και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι στη διαμόρφωση της προσωπικής και κοινωνικής τους ταυτότητας είναι αφιερωμένη η τρίτη διάλεξη του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) του Δήμου Κορινθίων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης».
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Σπυρίδων Τάνταρος, Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Διαμόρφωση ταυτότητας εφήβων – Προκλήσεις και προβληματισμοί».
Η διάλεξη έρχεται να φωτίσει μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο της ανθρώπινης ανάπτυξης, κατά την οποία οι νέοι διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους, αναζητούν πρότυπα και αξίες και επιχειρούν να προσδιορίσουν τη θέση τους στο κοινωνικό περιβάλλον.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι νέες συνθήκες που διαμορφώνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η συνεχής έκθεση στον ψηφιακό κόσμο, η ανάγκη κοινωνικής αποδοχής και οι πιέσεις που δέχονται οι έφηβοι τόσο στο σχολικό όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.
Στο πλαίσιο της διάλεξης θα εξεταστούν οι ψυχολογικές και κοινωνικές διαστάσεις αυτών των αλλαγών, καθώς και ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στην υποστήριξη των νέων.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, εφήβους και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης της νέας γενιάς.
Με την τρίτη αυτή διάλεξη, το ΔΕΑΠ Δήμου Κορινθίων συνεχίζει τον φετινό κύκλο επιστημονικών συναντήσεων, φιλοξενώντας πανεπιστημιακούς και ειδικούς επιστήμονες και αναδεικνύοντας θέματα που συνδέονται άμεσα με την καθημερινότητα και τις ανάγκες της κοινωνίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026, στις 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.










Comments