ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αγωνία: Δύο εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου που φλέγεται -Εκκληση για βοήθεια από οδηγό

0

Μεγάλη αγωνία για ανθρώπους που βρίσκονται ακόμα μέσα στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας οδηγός που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο γκαράζ του πλοίου επικοινώνησε με τις Αρχές και ζήτησε βοήθεια και είπε πως βλέπει στο χώρο ακόμα ένα άτομο. Μάλιστα είπε πως στο γκαράζ βρίσκεται ακόμα ένα άτομο, εγκλωβισμένο.

Ηδη είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης.
Σημειώνεται πως πληροφορίες κάνουν λόγο για 10-11 αγνοούμενους, ενώ οι Αρχές τονίζουν πως αναμένουν την άφιξη των διασωθέντων στην Κέρκυρα ώστε να γίνει η επίσημη καταμέτρηση.

Το χρονικό με το φλεγόμενο πλοίο στα ανοιχτά της Κέρκυρας


Στις 4:30 τα ξημερώματα συναγερμός σήμανε στο λιμενικό, μετά την ενημέρωση που έλαβε για φωτιά σε επιβατικό πλοίο με 290 επιβαίνοντες, βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας.

Το επιβατηγό πλοίο «Euroferry Olympia» έπιασε φωτιά λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής και χρειάστηκε επιβάτες και πλήρωμα να το εγκαταλείψουν.

Μαρτυρία επιβάτη για τη φωτιά στο πλοίο
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του επιβάτη η φωτιά ξέσπασε στις 4:25, αμέσως το πλήρωμα ενημέρωσε τους επιβάτες και ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκκένωσης. «Στις 4:25 μας χτύπησε το πλήρωμα την πόρτα της καμπίνας, μας είπαν βγείτε έξω, βγήκαμε, είδαμε τη φωτιά, βάλαμε τα σωσίβια και επιβιβαστήκαμε στις λέμβους. Η εκκένωση έγινε σε μια ώρα, δεν υπήρξε πανικός, σωθήκαμε χάρη στο πλήρωμα που ήταν πολύ καλό. Επιβιβαστήκαμε σε δύο σωστικές λέμβους των 150 ατόμων και μετά αμέσως στο ιταλικό πλοίο του λιμενικού που είχε καταπλεύσει. Στη θάλασσα, μέσα στις σωστικές λέμβους, μείναμε για περίπου μία ώρα. Ο θεός μας βοήθησε και είχε καλό καιρό, καλή θάλασσα».

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό το πλοίο, σημαίας Ιταλίας, που είχε αναχωρήσει με προορισμό το Μπρίντιζι πλέει έξω από τη νήσο Ερείκουσα. Στο πλοίο επιβαίνουν 232 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Καθοριστική η ιταλική βοήθεια στην επιχείρηση διάσωσης
Η Ελληνική Ακτοφυλακή, όπως αναφέρει το Ansa, επικοινώνησε με την Γενική Διοίκηση των Λιμενικών Αρχών στη Ρώμη, για τον συντονισμό της επέμβασης απεγκλωβισμού. Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν την επέμβαση του περιπολικού σκάφους «Monte Sperone», της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, γύρω στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να βοηθήσει στην εκκένωση του πλοίου.

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Πληροφορίες για αγνοούμενους

Previous article

Σταυρέλης: 6 ΝΑΙ και 2 ΟΧΙ στις τροποποιήσεις του ΓΠΣ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.