ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κορωνοϊός και ποδόσφαιρο: Ο χάρτης των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (ΦΩΤΟ)

0

Μπορεί να μοιάζει αστείο με όλα αυτά που ζούμε, όμως, η διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων είναι η πιο ακριβής ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης.
Με δεδομένο πως ο τζίρος των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (champions league, europa league) και των μεγάλων εθνικών διοργανώσεων (Euro 2020) φτάνει τις πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια, αντιλαμβάνεται κανείς πως η απόφαση να διακοπούν τα εθνικά πρωταθλήματα σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, η διακοπή των μεγάλων ευρωπαικών διοργανώσεων και οι σκέψεις για αναβολή του Euro 2020 για το επόμενο καλοκαίρι (2021) λένε πολλά.

Οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να βρεθούν τρόποι προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της “Mirror”, υπάρχει πρόταση προς συζήτηση ώστε τα προημιτελικά και τα ημιτελικά των διοργανώσεων να γίνουν σε ένα παιχνίδι, χωρίς ρεβάνς.
Στόχος είναι η UEFA να προλάβει τις ημερομηνίες των τελικών, καθώς στις 30 Μαΐου θα διεξαχθεί του Champions League στην Κωνσταντινούπολη, ενώ τρεις μέρες νωρίτερα του Europa League στο Γκντάνσκ.

Παράλληλα, στην συνάντηση της UEFA θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο αναβολής του Euro και διοργάνωσης του με ένα χρόνο καθυστέρηση το 2021.

Ήδη, πάντως το ποδόσφαιρο έχει σταματήσει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη τουλάχιστον για δύο εβδομάδες και προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Στον Χάρτη μπορείτε να δείτε ποια είναι σήμερα η κατάσταση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.


*με κόκκινο χρώμα οι χώρες στις οποίες έχουν αναβληθεί τα πρωταθλήματα
*με κίτρινο χρώμα οι χώρες στις οποίες διεξάγονται τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών
*με πράσινο χρώμα οι χώρες στις οποίες διεξάγονται κανονικά τα πρωταθλήματα
*με γκρι χρώμα οι χώρες στις οποίες υπάρχει διακοπή λόγω του χειμώνα

ΕΠΙΣΗΜΟ! κλείνουν καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα

Previous article

Κλείνουν και τα εμπορικά καταστήματα σταδιακά την επόμενη εβδομάδα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.