ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνουν και τα εμπορικά καταστήματα σταδιακά την επόμενη εβδομάδα

0

Μέσα σε έναν εντελώς καινούργιο κόσμο θα βρεθεί η ελληνική κοινωνία από την ερχόμενη εβδομάδα και για άγνωστο αυτή τη στιγμή διάστημα. Από αύριο τα καταστήματα εστίασης (μπαρ, καφέ, κλαμπ, εστιατόρια, πίστες) κλείνουν και όλα δείχνουν ότι από τη Δευτέρα, αργά αλλά σταθερά, μέχρι το επόμενο Σάββατο, θα αρχίσουν να κλείνουν ένα ένα και τα άλλα καταστήματα του λιανικού εμπορίου.

Καταστήματα ρούχων και υποδημάτων, κάβες, οπτικά καταστήματα, beauty shop, καταστήματα δώρων, βιβλιοπωλεία και γενικότερα μια σειρά ακόμα από τέτοιες υπηρεσίες, θα “νεκρώσουν” στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει όσο γίνεται τις μετακινήσεις και να υλοποιήσει το σύνθημα: “μένουμε σπίτι”.
Ποιοι θα μείνουν στις …επάλξεις; Κάποια από τα καταστήματα εστίασης (μόνο για take away και delivery), τα φαρμακεία, τα super market, τα μανάβικα, μπακάλικα, κρεοπωλεία, φούρνοι και οι δημόσιες υπηρεσίες. Κανείς άλλος.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαναβικα

Αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες που διακινούνται από την ΕΣΕΕ, η οποία είναι σε συνεχή επικοινωνία με την κυβέρνηση. Αυτή την στιγμή αναζητείται το θεσμικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα πατήσει μια τέτοια απόφαση, ενώ αναζητείται και η μεθόδευση, προκειμένου όλα αυτά να γίνουν σταδιακά (αλλά όχι και πολύ σταδιακά), για να μην τιναχτούν όλα στον αέρα.

Το ενδιαφέρον είναι πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης να κλείσουν τα καταστήματα φαίνεται πως ανακουφίζουν τους εμπόρους, οι οποίοι εδώ και δύο εβδομάδες -τουλάχιστον- βλέπουν το έδαφος να χάνεται κάτω απο τα πόδια τους. Η κίνηση έχει μειωθεί δραματικά, καθώς οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί, στο σύνολό τους, κατευθύνονται στα Super Market.

Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, λοιπόν, η οποία δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει, αλλά ούτε και τι θα μας δείξει, όταν βγούμε από την καταιγίδα.

Σήμερα το βράδυ κάναμε μια βόλτα στο κέντρο της Κορίνθου. Η κατάσταση ήταν απογοητευτική. Ελάχιστοι άνθρωποι κάθονταν στις καφετέριες, ενώ κάποιες απο αυτές, ήδη, μάζευαν τα πράγματα. Άλλες θα αρχίσουν να τα μαζεύουν μετά τις 11-12 τα μεσάνυχτα.

Και από αύριο; Από αύριο θα ξυπνήσουμε σε έναν άλλον κόσμο…

Κορωνοϊός και ποδόσφαιρο: Ο χάρτης των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (ΦΩΤΟ)

Previous article

Ποιες επιχειρήσεις αναστέλλουν την λειτουργία τους απο τις 12 τα μεσάνυχτα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.