ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Έτσι θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές στον δήμο Βέλου Βόχας – Ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις

0

Απολυμάνσεις ξεκίνησε ο δήμος Βέλου Βόχας στους χώρους των λαϊκών αγορών του Δήμου, στο Βέλο και στο Ζευγολατιό. Υλοποιώντας τις κυβερνητικές αποφάσεις, ο Δήμος Βέλου Βόχας υπενθυμίζει ότι οι εκθέτες βιομηχανικών προϊόντων απαγορεύεται να δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές. Από την απαγόρευση αυτή εξαιρούνται η εμπορία χαρτικών, ειδών καθαρισμού και προσωπικής φροντίδας. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του για τα νέα δεδομένα δτην λειτουργία των λαικών αγορών ο δήμος Βέλου Βόχας διευκρινίζει:

«Η λήψη μέτρων προφύλαξης και προστασίας εξειδικεύεται με βάση την προαναφερόμενη εγκύκλιο ως εξής:

α) ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών τα 2 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα

β) όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης

γ) κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα

δ) οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών υποχρεούνται όπως λάβουν μέτρα για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών και την διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών για την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού.

Υπογραμμίζουμε στους εκθέτες ότι η εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης είναι υποχρεωτική.

Όσον αφορά για την προσωρινή τοποθέτηση των εκθετηρίων πάγκων, σας τονίζουμε ότι απαιτείται απόσταση δυο μέτρων μεταξύ τους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εκθέτες των λαϊκών θα πρέπει να διαθέτουν απολυμαντικό υγρό για χρήση από το κοινό, θα πρέπει να απολυμαίνουν συχνότατα ταμειακές μηχανές, ζυγιστικά όργανα, χώρους απόθεσης προϊόντων. Θα πρέπει να παρέχουν στο καταναλωτικό κοινό μαζί με τη σακούλα και γάντια μιας χρήσεως. Θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τον κανονισμό καθαριότητας και ιδιαίτερα με το πέρας της λαϊκής να συγκεντρώνουν το σύνολο των απορριμμάτων σε κλειστές σακούλες ή κουτιά.

Οι δε καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν να συνωστίζονται στους διαδρόμους όπως και μπροστά από τους πάγκους και να τηρούν απόσταση τουλάχιστον 2μέτρων. Κατά τη διάρκεια της διαλογής των προϊόντων και της συναλλαγής θα πρέπει να φοράνε γάντια μιας χρήσης. Επίσης συνίσταται η συχνή απολύμανση των χεριών.

Με το πέρας της λαϊκής αγοράς, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκομιδής, καθαρισμού, καθώς και απολύμανση της περιοχής».

Ομάδα Πρόνοιας και Αλληλεγγύης συστήνει ο Αννίβας

Στο μεταξύ στη σύσταση ομάδας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης προχωράει ο δήμος Βέλου-Βόχας μετά την χθεσινή ανακοίνωση του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκος.
Η λειτουργία της ξεκίνησε από χτες (19/3/2020) και θα διατηρηθεί μέχρι την λήξη αναστολής των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, με έδρα τον βρεφονηπιακό σταθμό Βραχατίου. Θα στελεχώνεται από υπαλλήλους με όλες τις σχέσεις εργασίας των δομών του ΝΠΔΔ “ΑΝΕΛΙΞΗ”, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
Οι ώρες λειτουργίας της ομάδας από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 13.00.

Τι θα κάνει ο Ομάδα Πρόνοιας Και Αλληλεγγύης

Αντικείμενο της ομάδας είναι η τηλεφωνική καταγραφή των αναγκών και προβλημάτων που προκύπτουν στους πολίτες, λόγω αποφυγής της διάδοσης κορωνοϊού και η διευκόλυνση που θα τους παρέχεται από τις υπηρεσίες Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.
Υπεύθυνη διεκπεραίωσης των κοινωνικών θεμάτων ορίζεται η κοινωνική λειτουργός Κωνσταντίνα Λιάκη, με έδρα το Δημοτικό Κατάστημα Βέλου (Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής) και με ωράριο 9.00 πμ. -13.00.
Υπεύθυνη της ομάδας στήριξης ορίζεται η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ “ΑΝΕΛΙΞΗ” Μαρία Καλλίρη.

Διαβεβαιώσεις Τετράδη στον Εμπορικό Σύλλογο για την φύλαξη των κλειστών καταστημάτων

Previous article

Τα 14 μέτρα στο 3ο πακέτο οικονομικών παρεμβάσεων για τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.