ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελικά, έχουμε μαζική έξοδο Αθηναίων προς την επαρχία ή συμβαίνει κάτι άλλο;

0

Μία διαφορετική διάσταση στην έντονη φημολογία που ξεκίνησε από το πρωί της Παρασκευής περί μαζικής εξόδου των Αθηναίων προς την επαρχία δίνει το ρεπορτάζ που έκανε το ηλεκτρονικό περιοδικό αυτοκινήτου GOCAR.

Όπως αναφέρει το GO-Car, “το πρωί της Παρασκευής κυκλοφόρησαν φήμες για ουρές οχημάτων στα διόδια και ειδικά στο σταθμό της Ελευσίνας, ένδειξη ότι αρκετοί Αθηναίοι «σπάνε» την καραντίνα και φεύγουν για τις εξοχικές τους κατοικίες

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η κίνηση μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής είναι λίγο αυξημένη σε σχέση με την Πέμπτη, ενώ αν τη συγκρίνουμε με την περασμένη Παρασκευή (13/3) – όταν και δεν υπήρχε ανάλογη ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού – είναι αρκετά χαμηλότερη. Ειδικότερα:


Νέα Οδός (Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας)

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή έως σήμερα στις 2 μμ, από τα διόδια των Αφιδνών (Νέα Οδός) με κατεύθυνση προς τη Λαμία, πέρασαν 9.900 οχήματα. Το αντίστοιχο διάστημα χθες (μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη μέχρι την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι) πέρασαν 9.180 οχήματα (αύξηση διελεύσεων 7,8%). Αντίθετα “σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή, υπάρχει σαφώς μειωμένη έξοδος, περίπου κατά 27%.


Ολυμπία Οδός (Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου)

Η έξοδος από το σταθμό διοδίων της Ελευσίνας μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής είναι στα ίδια επίπεδα με την Πέμπτη αλλά και τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή (13/3) καταγράφεται πτώση 32%.

Γιατί λοιπόν κάποιοι είδαν ουρές;

Διότι πλέον λειτουργούν λίγα έως ελάχιστα ταμεία, ή σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο οι λωρίδες με μηχανήματα αυτόματης πληρωμής. Στην Ολυμπία Οδό δεν υπάρχουν πλέον ταμίες, και η διέλευση γίνεται μόνο με e-pass, κέρματα ή ανέπαφη επαφή με κάρτα.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, όσοι έχουν αναχωρήσει για την επαρχία, πρέπει να παραμείνουν εκεί και να μην έρχονται σε επαφή με τον τοπικό πληθυσμό. Κάλεσε τους υπόλοιπους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην ταξιδέψουν. Άφησε δε ανοικτό κάθε μέτρο, όπως αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

Δεν θα λειτουργήσει αύριο η λαϊκή στην Κόρινθο – λιγότερος κόσμος στα σουπερ μάρκετ

Previous article

Νέα παράταση 15 ημερών στο κλείσιμο των σχολείων – Θα ανοίξουν μετά το Πάσχα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.