ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα παράταση 15 ημερών στο κλείσιμο των σχολείων – Θα ανοίξουν μετά το Πάσχα

0

Την απόφαση για νέα παράταση 15 ημερών στο κλείσιμο των σχολείων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έλαβε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο, Σάββατο, αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Με τα τωρινά δεδομένα και το γεγονός ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά τη Μεγάλη Εβδομάδα, πρόθεση είναι να ανοίξουν ξανά μετά το Πάσχα. Φυσικά, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι εξελίξεις στο ζήτημα του κορωνοϊού.
Ηδη το υπουργείο Παιδείας προχωρά με τα ταχύτατους ρυθμούς τη διδασκαλία εξ αποστάσεως. Ηδη, σχολεία 49 νομών της χώρας έχουν μπει στις ψηφιακές τάξεις και έχουν γίνει 4.198 μαθήματα.
Το υπουργείο προτείνει συνδυαστικά τόσο σύγχρονες, όσο και ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και έδωσε αναλυτικά οδηγίες για την εξ αποστάσεως ασύγχρονη διδασκαλία.

Τελικά, έχουμε μαζική έξοδο Αθηναίων προς την επαρχία ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Previous article

Έτσι έγραψε ο Νίκος Παπάζογλου τον “Αύγουστο”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.