ΜΟΥΣΙΚΗ

Έτσι έγραψε ο Νίκος Παπάζογλου τον “Αύγουστο”

0

Βρισκόμαστε στα τέλη Ιουνίου του 1978, τότε που σημειώθηκε ο φονικός σεισμός στη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα πολλά σπίτια που υπέστησαν ζημιές ήταν και εκείνο που έμενε ο Νίκος Παπάζογλου* με την οικογένεια του. Ο Παπάζογλου θα προτείνει στη γυναίκα του Βαρβάρα να πάρει τη νεογέννητη τους κόρη και να πάνε να μείνουν σε συγγενείς τους στην Αμερική. Ο ίδιος έμεινε μόνος και με τον φίλο του Σαββόπουλο να τον προσκαλεί στο σπίτι του στο Πήλιο.

Ο Παπάζογλου δέχεται και στο σπίτι του Σαββόπουλου θα γνωρίσει μια καλλονή η οποία τον μάγεψε. Ο Παπάζογλου την ερωτεύτηκε αμέσως όμως οι τύψεις για τη Βαρβάρα και το νεογέννητο παιδί τους δεν τον άφηναν να παραδοθεί στο πάθος του. Μπήκε στο αυτοκίνητο του, αποφασισμένος να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Στη διαδρομή η μελαγχολία και οι σκέψεις του χτύπησαν κόκκινο. Ο Αύγουστος μόλις είχε συλληφθεί στο μυαλό του, στιχουργικά και μουσικά. Σε μόλις 20′ λεπτά.

Όπως θα πει ο ίδιος σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Στα Άκρα» με την Βίκυ Φλέσσα: “Το τραγούδι πότε δεν το έγραψα σε χαρτί. Το θυμόμουν απ’ έξω. Το μισό είναι για την κόρη μου και το μισό γι’ αυτήν την κοπέλα…”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αύγουστος αρχικά γράφτηκε μόνο ως ένα τραγούδι για κιθάρα – φωνή. Πολύ αργότερα προστέθηκαν τα μέρη των εγχόρδων, που το εμπλούτισαν ενορχηστρωτικά!

(*Ο Νίκος Παπάζογλου σήμερα θα γινόταν 72 ετών. Αλλά Φύσηξε Βαρδάρης και τον έστειλε να περάσει μέσα από την Ρωγμή του Χρόνου).

Νέα παράταση 15 ημερών στο κλείσιμο των σχολείων – Θα ανοίξουν μετά το Πάσχα

Previous article

Φωτογραφία της ημέρας!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.