ΜΟΥΣΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ακούσαμε τους νέους και ενθουσιαστήκαμε! Το υπέροχο ρεσιτάλ της Αγγελικής Γιαννοπούλου σε λίγη ώρα στο Τρίτο Πρόγραμμα

0

Ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ πιάνου παρουσίασε στην Κόρινθο η Αγγελική Γιαννοπούλου, διακριθείσα του διαγωνισμού «Ακούμε τους Νέους 2023», που διοργάνωσε το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το σωματείο Diazoma, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Τρίτο Πρόγραμμα 90,9.

Το ρεσιτάλ μπορείτε να ακούσετε σήμερα το μεσημέρι στις 13.00 από το Τρίτο Πρόγραμμα και την εκπομπή “Αναζητώντας την Κυρία με την Στρυχνίνη

Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλογεροπούλειο Ίδρυμα. Πλάι της, ο παγκοσμίου φήμης κλαρινετίστας Σπύρος Μουρίκης με τον οποίο ερμηνεύσαν έργα των Ravel, Debussy, Chopin, Levina, Bach και Poulenc.

Το ρεσιτάλ ηχογραφήθηκε και θα παρουσιασθεί στις 10 Ιανουαρίου στο 3ο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και την εκπομπή του Χρίστου Παπαγεωργίου.

Το πρόγραμμα «Ακούμε τους Νέους 2023» εκπονείται από μια συμμαχία δυνάμεων στο χώρο του πολιτισμού το Fondation Kaloy – Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού, το diazoma.gr , το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Τρίτο Πρόγραμμα 90,9.

Στο διαγωνισμό «Ακούμε τους Νέους 2023» που αποτελεί μια καινοτόμο προσπάθεια που κάνει το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα υπηρετώντας τα ιδανικά του Πολιτισμού και θέλοντας να καταστεί αρωγός των νέων μουσικών ταλέντων της πατρίδας μας, έλαβαν μέρος 56 νέοι μουσικοί εκ των οποίων η επιτροπή, αποτελούμενη από τους Θοδωρή Τζοβανάκη, Σπύρο Μουρίκη, Νίκο Μάνδυλα και Παναγιώτη Θεοδοσίου, επέλεξε 10 υποψήφιους.

Από αυτούς ο Γιάννης Βακαρέλης ξεχώρισε τρεις, μεταξύ αυτών την Αγγελική Γιαννοπούλου, οι οποίοι πραγματοποιήσαν ατομικά ρεσιτάλ, μια ηχογράφηση (που θα μεταδοθεί από το Τρίτο Πρόγραμμα) και δύο κοινές συναυλίες, μια στην Αρχαία Μεσσήνη, με την συμμετοχή της Αγγελικής Γιαννοπούλου και μία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Αγγελική Γιαννοπούλου, ευχαρίστησε την διευθύντρια του Ιδρύματος που διοργάνωσε τον διαγωνισμό «Ακούμε τους Νέους», Μαρία Χρισταρά, την Πόπη Μαλαπάνη για όλο αυτό το υπέροχο “μουσικό ταξίδι” και τις ευκαιρίες που της δόθηκαν μέσα από τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό «Ακούμε τους νέους», καθώς και τον παγκοσμίου φήμης κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη για την μεγάλη τιμή που της έκανε συμμετέχοντας και ερμηνεύοντας έργα στο ρεσιτάλ της.

Ο Σπύρος Μουρίκης εκτός από βιρτουόζος Μουσικός του κλαρινέτου είναι ένας θαυμάσιος Άνθρωπος! Αξίζει να σημειωθεί πως ο διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός, επελέξε να μείνει στην Ελλάδα και προσφέρει με χαρά και γενναιόδωρα τη γνώση του στους νέους, «ώστε να υπάρχει μια συνέχεια και μια εξέλιξη στο χώρο της μουσικής».

Οι φωτογραφίες είναι από το WeLove Corinth & Corinth Greece και τον Πάρη Διονυσόπουλο.

Προσωπικός αριθμός: Τέλος ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ΑΔΤ – Πότε έρχεται

Previous article

Σχολεία: Εθνικό Απολυτήριο στο Λύκειο φέρνει «μίνι πανελλαδικές σε κάθε τάξη» – Τι καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.