ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: Αυξάνονται στα 50 ευρώ οι ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα

0

Το «πράσινο φως» για την αύξηση του ανώτατου ορίου στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες πληρωμών, χωρίς τη χρήση PIN,έλαβαν από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές οι ελληνικές τράπεζες.

Πρόκειται για ακόμη ένα σημαντικό μέτρο που ενισχύει την προσπάθεια των τραπεζών για αύξηση των ανέπαφων συναλλαγών και φυσικά εντάσσεται στα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Ειδικότερα, το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές στην Ελλάδα αυξάνεται στα 50 από 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα και αναμένεται να ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, καθώς είναι θέμα λίγων ημερών προκειμένου να ολοκληρωθούν κάποιες απαραίτητες μηχανογραφικές προσαρμογές στα τερματικά.

Ήδη η VivaWallet απέστειλε τη σχετική ενημέρωση στους πελάτες της, ενημερώνοντας ότι όλα τα τερματικά της αποδέχονται το υψηλότερο όριο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της κάρτας, θα ισχύσει και για το όριο των 50 ευρώ η ασφαλιστική δικλίδα που ισχύει μέχρι σήμερα: αν κάποιος προχωρήσει σε περισσότερες από πέντε συναλλαγές σε διάστημα 5 λεπτών, στην πέμπτη συναλλαγή θα απαιτηθεί το ΡΙΝ.

Την ίδια ώρα, αλλαγές στα όσα ξέραμε και για τις συναλλαγές στις τράπεζες φέρνει ο κορονοϊός. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών οι παρακάτω συναλλαγές θα γίνονται ως εξής:

1. Αναλήψεις μετρητών από τις τράπεζες έως 400 ευρώ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

2. Καταθέσεις μετρητών στις τράπεζες έως 1.000 ευρώ πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet / mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στις τράπεζες δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet / mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων που έχουν οι τράπεζες.

Οικογένεια στα χρόνια του κορονοϊού, ή “πώς τα βολεύει μια μητέρα με έξι παιδιά στο σπίτι”;

Previous article

Η Μεγάλη Χίμαιρα δωρεάν διαθέσιμη από το θέατρο Πορεία για Τρίτη 24 Μαρτίου.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.