ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάσχα γιοκ! Ακόμα και τα διόδια θα κλείσει η κυβέρνηση, για να διατηρήσει την καραντίνα

0

Μπορεί το Πάσχα να απέχει ακόμα σχεδόν έναν μήνα, όμως, στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός για το τι θα γίνει και πως θα αποτραπεί η μαζική έξοδος των κατοίκων του κλεινού άστεος προς την επαρχία εκείνες τις ημέρες. Ο συνδυασμός της πολυήμερης καραντίνας, της εξωστρέφειας με την οποία είναι συνδεδεμένη η συγκεκριμένη περίοδος και των εκτιμήσεων των ειδικών πως εκείνη την περίοδο (μεσα Απριλίου) θα είναι στην κορύφωσή της η πανδημία στην Ελλάδα δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Για τον λόγο αυτό η κυβέρνησης φαίνεται αποφασισμένη να επεκτείνει απόλυτα το lockdown, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς!

«Το Πάσχα δεν θα φύγει κανένας για επαρχία. Εν ανάγκη θα κλείσουμε τα διόδια…», τόνισε μιλώντας προς την εφημερίδα «Το Βήμα», κυβερνητικό στέλεχος που έχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των μέτρων για την εξάπλωση του κοροναϊού σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα. Και είναι αλήθεια ότι αυτές είναι οι σκέψεις και οι αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου.
Δεν πρόκειται να φύγει κανείς. Αν χρειαστεί θα κλείσουν διόδια, θα δέσουν τα πλοία στα λιμάνια και θα καθηλωθούν στα αεροδρόμια όλα τα αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα φαίνεται να υπάρχει σκέψη και για περιορισμό των μετακινήσεων των ηλικιωμένων μέχρι τις 12 ή μία το μεσημέρι, αφού έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός εξ αυτών μετακινείται άσκοπα.

Μετρήθηκαν μετακινήσεις, καθημερινά, σε πολλαπλές δηλώσεις, σε φαρμακεία, ιατρούς κλ.π., χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Και ενώ θεωρούνται η πλέον ευάλωτη ηλικιακή ομάδα στην πανδημία του κοροναϊού, είναι αυτή που παρουσιάζει σε ένα σημαντικό τμήμα της «αναίτια κινητικότητα».

Δικαίωση του ρεπορτάζ του korinthia.net.gr για την Δομή – αποτελεί διοικητική μεταβολή είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Previous article

Αναβάλλεται για το 2021 η 7η Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.