ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαίωση του ρεπορτάζ του korinthia.net.gr για την Δομή – αποτελεί διοικητική μεταβολή είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

0

Απάντηση για τα δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά σε 28 νέες δομές Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή Ανιθαγενών οι οποίες πρόκειται να δημιουργηθούν στην Ελλάδα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την σημερινή ενημέρωση των συντακτών. Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε fake news το ότι δημιουργούνται νέες δομές, ξεκαθάρισε ότι παραμένουν οι υφιστάμενες και κατέληξε πως η απόφαση που συνυπέγραψαν οι δύο υπουργοί για τις 28 δομές μεταναστών στη χώρα αποτελεί απλώς διοικητική μεταβολή. Συμπλήρωσε ακόμα ότι εντός των ημερών θα γίνουν προκηρύξεις για ορισμό των διοικητών και προσλήψεις προσωπικού.

Η απάντηση του κ. Πέτσα αποτελεί σε ένα βαθμό δικαίωση του ρεπορτάζ που έκανε χτες το Korinthia.net.gr και στο οποίο αναφερόταν πως η απόφαση της κυβέρνησης είναι γραφειοκρατικού χαρακτήρα και έχει να κάνει κυρίως με την πρόθεσή της να αποσπάσει τον έλεγχο της διοίκησης των Κλειστών και Ανοιχτών Δομών, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και στις ΜΚΟ.

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως ο κ. Πέτσας δεν ξεκαθάρισε αν στις υπάρχουσες δομές υπάρχει ο κίνδυνος να αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που θα φιλοξενηθούν. Ωστόσο, οι πληροφορίες του Korinthia.net.gr λένε πως τέτοια προοπτική, τουλάχιστον για την Κόρινθο, δεν υπάρχει.

Πώς οι πόλεις μπορούν να συμβάλλουν στην χαρτογράφηση της διασποράς του κορωνοϊού

Previous article

Πάσχα γιοκ! Ακόμα και τα διόδια θα κλείσει η κυβέρνηση, για να διατηρήσει την καραντίνα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.