ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μιλήσαμε με τον ΕΟΔΥ – τι μας είπαν για τα κρούσματα στην Κορινθία και γιατί δεν έχει καταγραφεί κανένα

1

Προβληματισμό και ενίσχυση των… θεωριών συνωμοσίας προκαλεί το γεγονός πως στις ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) η Κορινθία εξακολουθεί να αναφέρεται χωρίς κανένα κρούσμα κορονοϊού, παρά το γεγονός πως σήμερα αναφέρθηκε και τέταρτο κρούσμα (το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας στον Θύμιο Τσαρμπό), ενώ έχει περάσει ήδη μία εβδομάδα από τότε που βγήκαν τα δύο πρώτα κρούσματα.

Ο σκεπτικισμός ενισχύεται επίσης από το γεγονός πως ο ΕΟΔΥ ακόμα και στην σημερινή ενημερωτική έκδοση (μία εβδομάδα μετά την τελευταία) δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση για τον αριθμό των κρουσμάτων

Το Korinthia.net.gr επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και ρώτησε το γραφείο Τύπου γιατί δεν επιβεβαιώνει ο Οργανισμός τα κρούσματα από την Κορινθία. Οι απαντήσεις που πήραμε από το γραφείο Τύπου, μάλλον μπερδεύουν περισσότερο τα πράγματα παρά τα ξεκαθαρίζουν.

Καταρχάς για το θέμα των ημερήσιων εκθέσεων μάς έγινε γνωστό ότι θα αντικατασταθούν από εβδομαδιαίες εκθέσεις, με την επόμενη να εκδίδεται πιθανότατα αύριο.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα από το γραφείο Τύπου του ΕΟΔΥ μάς είπαν ότι τα κρούσματα “χρεώνονται” όχι με βάση τα σημεία αναφοράς τους (δηλαδή το “που δηλώθηκαν”), αλλά με βάση τον τόπο κατοικίας τους. Όπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά, “αν ένα κρούσμα βεβαιωθεί στην Αττική, αλλά η κατοικία του φορέα είναι στην Καστοριά, τότε θα δηλωθεί ως κρούσμα στην Καστοριά“.

Όταν, όμως, τους είπαμε πως στην περίπτωση της Κορινθίας, τουλάχιστον τα δύο από τα τρία πρώτα κρούσματα είχαν τόπο κατοικίας τον νομό μας (αφήνουμε εκτός το τέταρτο που “έσκασε” σήμερα και ίσως δεν έχει προλάβει να δηλωθεί), από την μεριά του ΕΟΔΥ δεν ήξεραν τί να μας απαντήσουν!

Στην συνέχεια επιμείναμε ζητώντας να μάθουμε, έστω και προφορικά, αν αυτή την στιγμή, στην νεότερη και ενημερωμένη λίστα του ΕΟΔΥ (η οποία, όπως είπαμε, ίσως δημοσιοποιηθεί αύριο), υπάρχουν -και πόσα- κρούσματα με αναφορά στην Κορινθία. Ωστόσο, απάντηση δεν πήραμε, καθώς, όπως μας είπαν, αυτά τα στοιχεία δεν τα διαχειρίζεται το γραφείο Τύπου.

Τέλος, ζητήσαμε να μιλήσουμε με κάποιον που είναι αρμόδιος να μας ενημερώσει σχετικά, ωστόσο ούτε αυτό κατέστη δυνατό. Το μόνο που έμεινε ήταν η υπόσχεση να μεταφέρουν το ερώτημα και να μας ενημερώσουν πάλι μέσω του γραφείου Τύπου.

Στο korinthia.net.gr θα περιμένουμε να δούμε την νέα και ενημερωμένη λίστα του ΕΟΔΥ όταν κυκλοφορήσει. Αν περιλαμβάνει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε ίσως για αβελτηρία του συστήματος. Αν όμως δεν τα περιλαμβάνει τότε θα μπορούμε βάσιμα να πούμε πως η διαχείριση των κρουσμάτων γίνεται με πολύ μεγάλη προχειρότητα.

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 40 φάρμακα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη θεραπεία

Previous article

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ βγήκε, το μπέρδεμα για την Κορινθία παραμένει…

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] μας είπε και το γραφείο Τύπου του ΕΟΔΥ κατά την σημερινή επικοινωνία που είχαμε μαζί […]

Comments are closed.