ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Το Βερολίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι κατέσχεσαν αεροσκάφος με μάσκες

0

Κορωνοϊός: Το Βερολίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ για «σύγχρονη πειρατεία» – Στην Μπαγκόγκ, οι αμερικανικές αρχές φαίνεται ότι κατέσχεσαν ένα αεροσκάφος με 400.000 προστατευτικές μάσκες τύπου FFP2 και FFP3

Για «σύγχρονη πειρατεία» κατηγορεί ευθέως τις  Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το Βερολίνο, μετά από ένα απίστευτο περιστατικό που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο της Μπανγκόγκ στην Ταϊλάνδη, όπου φαίνεται ότι αμερικανικές αρχές κατάσχεσαν ένα αεροσκάφος που θα μετέφερε προστατευτικές μάσκες στη Γερμανία.

Το κρατίδιο του Βερολίνου είχε παραγγείλει από μια, αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία, στην Κίνα να κατασκευάσει 400.000 προστατευτικές μάσκες τύπου FFP2 και FFP3,οι οποίες φιλτράρουν το 90% των σωματιδίων. Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βερολίνου, Αντρέας Γκέισελ επιβεβαίωσε σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι μάσκες είχαν «κατασχεθεί» και επομένως δεν είχαν φτάσει στον προορισμό τους – το Βερολίνο. «Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί πράξη σύγχρονης πειρατείας. Αυτός δεν είναι ο τρόπος να αντιμετωπίζονται συμμαχικές χώρες και εταίροι».

Προβολή εικόνας στο Twitter

Το tweet του πρωθυπουργού του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ, όπου λέει:  «Οι πράξεις του προέδρου των ΗΠΑ δείχνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από αλληλεγγύη και υπευθυνότητα. Είναι απάνθρωπες και απαράδεκτες. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να συμμορφωθεί με τους διεθνείς κανόνες ακόμη και σε περιόδους της πανδημίας του κορωνοϊού που απειλεί τις ΗΠΑ»

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι μάσκες παραγγέλθηκαν από την αστυνομία του Βερολίνου από τον κατασκευαστή 3M με έδρα την Κίνα. Ωστόσο όταν το αεροσκάφος που θα τις μετέφερε στο Βερολίνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μπανγκόγκ για ανεφοδιασμό, οι μάσκες «κατασχέθηκαν», όπως υποστηρίζουν οι γερμανικές αρχές, από Αμερικανούς.

Αυτό το γεγονός έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τις καταγγελίες Γάλλων αξιωματούχων ότι Αμερικανοί εξαγόρασαν φορτίο με μάσκες από την Κίνα που προοριζόταν για να καλύψει τις ανάγκες των ιατρών στα νοσοκομεία της περιοχής του Γκραντ Εστ, πληρώνοντας τα τριπλάσια χρήματα από αυτά που είχαν συμφωνήσει οι Γάλλοι με τους Κινέζους κατασκευαστές.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

8eCUgvCwsa

Στέφανος Μίλλερ: «Η Ελλάδα είναι το σχολείο του πολιτισμού μας»

Previous article

Πότε θα λάβουν οι εργαζόμενοι την αποζημίωση των 800 ευρώ – Η καταβολή σε δύο ταχύτητες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.