ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Στο Πάσιο το πέμπτο κρούσμα στην Κορινθία – Είχε ταξιδέψει στη Γερμανία

0

Το πρώτο κρούσμα Covid-19 στην Δυτική Κορινθία και πέμπτο συνολικά στο νομό αναδείχτηκε σήμερα. Το κρούσμα έχει αναφορά στον δήμο Σικυωνίων -και συγκεκριμένα στο χωριό Πάσιο- και πιστοποιήθηκε από το Νοσοκομείο Κορίνθου.

Πρόκειται για γυναίκα 50 ετών, η οποία ταξίδεψε πριν απο λίγες ημέρες για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους στην Γερμανία.
Η συγκεκριμένη ασθενής πάντως παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία και γι αυτό δεν κρίθηκε απαραίτητη η παραμονή της στο Νοσοκομείο. Έτσι επέστρεψε σπίτι της, όπου και θα παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας της.

Το κρούσμα αυτό, δεν προσμετράται, πάντως, στα τέσσερα κρούσματα που ανακοίνωσε επίσημα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την Κορινθία. Πρόκειται για τα τέσσερα γνωστά κρούσματα με τους ασθενείς (κατά σειρά) από το Λουτράκι, την Κόρινθο, τον Κοντόσταυλο και το Σπαθοβούνι. Πλέον η επόμενη αναφορά θα περιλαμβάνει λογικά και την γυναίκα απο το Πάσιο.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρει:

“Ανακοινώνονται δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο ένας ασθενής είναι στενή επαφή ενός ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος. Για τo δεύτερο κρούσμα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κατόπιν τούτων και των νέων στοιχείων που προκύπτουν, το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό στην Περιφέρειά μας είναι δεκαεπτά (17), καθώς τα δύο (2) έως τώρα περιστατικά της ΠΕ Αργολίδας καταχωρίσθηκαν σε άλλη Περιφέρεια της χώρας (παρέμεναν μόνο ως δηλωθείσα διεύθυνση) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: ένα (1)* [αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ δύο (2)*]
ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)
ΠΕ Κορινθίας: τρία (4)
ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)
ΠΕ Μεσσηνίας: οκτώ (8)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δώδεκα άνδρες (13) και τέσσερις γυναίκες (4).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δύο (2) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και έξι (6) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Η βροχή κράτησε τον κόσμο σπίτι – Φωτογραφίες από την έρημη Κόρινθο

Previous article

Γεωργία, κορονοϊός και τα αίτια της κρίσης που ζούμε

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.