ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

ΜέΡΑ25: “Δεν αρκούμαστε στο Μένουμε Σπίτι – Χρειαζόμαστε ενημέρωση και διαγνωστικά τεστ”

0

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις με τα κρούσματα του covid-19 στην Κορινθία -και ειδικότερα για την περίπτωση του 67χρονου συμπολίτη μας που παρουσιάζει και τα πιο σοβαρά προβλήματα- εξέδωσε το “ΜεΡΑ 25” της Κορινθίας. Στην ανακοίνωση το ΜέΡΑ 25 στέκεται σε δύο γεγονότα.

Καταρχήν στον επίσημο αριθμό των κρουσμάτων, για τον οποίο ο ΕΟΔΥ, όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν έχει εκδώσει συγκεκριμένη αναφορά.

Το δεύτερο και εξ ίσου σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά ένας φορέας παίρνει θέση και ζητά ενημέρωση για την “διαδικασία που έχει προβλεφθεί και στο Νομό μας για την απρόσκοπτη πρόσβαση στα διαγνωστικά τεστ στις δημόσιες δομές υγείας…“.

Τέλος ζητά επιτακτικά τόσο από την Περιφερειακή Αρχή, όσο και από τις Υγειονομικές Αρχές του νομού μας “να παροτρύνουν τους συμπολίτες μας, που έχουν συμπτώματα της νόσου, να μην αρκούνται μόνο στη σύσταση «μένουμε στο σπίτι» αλλά να είναι σε άμεση επικοινωνία με το γιατρό τους και το δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι που νοσούν να «μένουν σπίτι» και να φτάνουν στα όρια τους. Σε διαφορετική περίπτωση το «μένουμε σπίτι» γίνεται επικίνδυνο!”.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 αναφέρει:

Με αφορμή το κρούσμα του κορονοϊού στις Αρχαίες Κλεωνές θα θέλαμε ως ΜέΡΑ 25 Κορινθίας να ευχηθούμε καταρχήν περαστικά στον συμπολίτη μας που νοσεί καθώς και σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν βρεθεί σε αυτήν τη δύσκολή θέση.

Θέλουμε όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι ανάγκη πρώτα από όλα να έχουμε και στο νομό μας επίσημη ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό των ως τώρα κρουσμάτων καθώς και την καθιέρωση συστηματικής ενημέρωσης για το θέμα από εδώ και στο εξής. Καλούμε λοιπόν τους υπευθύνους (ΕΟΔΥ, Περιφέρεια) να ενημερώνουν έγκυρα και έγκαιρα όλους μας για τα κρούσματα καθώς και για τη διαδικασία που έχει προβλεφθεί και στο Νομό μας για την απρόσκοπτη πρόσβαση στα διαγνωστικά τεστ στις δημόσιες δομές υγείας.

Δεν αρκεί η προτροπή «μένουμε σπίτι» για όποιον /α έχει συμπτώματα και θέλει να διαπιστώσει αν είναι φορέας του ιού. Καλούμε όμως παράλληλα, εμφατικά, τόσο την περιφερειακή αρχή όσο και τις υγειονομικές αρχές του νομού να παροτρύνουν τους συμπολίτες μας, που έχουν συμπτώματα της νόσου, να μην αρκούνται μόνο στη σύσταση «μένουμε στο σπίτι» αλλά να είναι σε άμεση επικοινωνία με το γιατρό τους και το δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι που νοσούν να «μένουν σπίτι» και να φτάνουν στα όρια τους. Σε διαφορετική περίπτωση το «μένουμε σπίτι» γίνεται επικίνδυνο!  Άλλωστε δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι πέρα από την ατομική ευθύνη υπάρχει πάντα και η ευθύνη όσων διοικούν, τόσο σε τοπικό όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο”.

Η ΚΑΡΕΛΙΑΣ ΑΕ δωρίζει 50 εξοπλισμένους σταθμούς ΜΕΘ στο Υπουργείο Υγείας

Previous article

Το video που αποθεώθηκε σαν ήρωας ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου Ρούζβελτ.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.