ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα πύλη εισόδου-εξόδου στην Δομή – Ποια μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας έχουν ληφθεί

0

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η διαμόρφωση της πύλης εισόδου και εξόδου στην ανοιχτή δομή της Κορίνθου και ενώ βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την έλευση του νέου διοικητή της δομής, αλλά και της ομάδας των ανθρώπων που θα αναλάβουν την λειτουργία της.

Η νέα είσοδος, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες έχει μεταφερθεί περίπου 10-15 μέτρα πιο μέσα, αφήνοντας έναν προαύλιο χώρο αρκετών τετραγωνικών που εξυπηρετεί λόγους ασφαλείας, καθώς θα μπορούν πλέον να παρκάρουν σε αυτόν όσα λεωφορεία έρχονται να πάρουν ή να φέρουν πρόσφυγες και μετανάστες. Ταυτόχρονα, όμως, θα προστατεύει όσους βγαίνουν από την Δομή από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, αφού πλέον έχουν πολύ καλύτερο οπτικό πεδίο.

Στην είσοδο της δομής και δεξιά, όπως θα δείτε, δημιουργήθηκε και μία μικρή παιδική χαρά στην οποία καθημερινά τα μικρά παιδιά που ζουν στην Δομή μπορούν να παίξουν.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των ανθρώπων που μένουν στην Δομή, αυτές έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και ισχύουν γενικότερα τα μέτρα που ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης & Ασύλου.

Συγκεκριμένα από τις 21 Μαρτίου υπάρχει προσωρινός περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών τρίτων χωρών που διαμένουν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις Δομές Φιλοξενίας.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, από τις επτά το πρωί ως τις επτά το απόγευμα δίνεται το δικαίωμα εξόδου από την δομή σε εκπροσώπους οικογενειών ή ομάδων που διαμένουν σε αυτήν και μόνο προκειμένου να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους.

Σύμφωνα με την ίδια ΚΥΑ επιτρέπεται η έξοδος έως 100 ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα ατόμων. Ο έλεγχος εφαρμογής αυτών των μέτρων πραγματοποιείται από το προσωπικό της ΕΛΑΣ, και για τον σκοπό αυτό υπάρχει εγκατεστημένη μόνιμη δύναμη έξω από την Δομή.

Έτοιμο το κατάστημα της Optima Bank στην Κόρινθο – Σε ποιους ανήκει και ποιος είναι ο άνθρωπος κλειδί

Previous article

cnn.gr : Πανσέληνος στην Αθήνα. Ούτε χθες ούτε στην Αθήνα αλλά στην Αρχαία Κόρινθο.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.