ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Πακέτο 20 δράσεων υπέρ δημοτών και επιχειρήσεων για τον δήμο Κορινθίων

0

Με κοινή τους δήλωση ο Νίκος Σταυρέλης και ο Μάριος Ασημακόπουλος, επικεφαλής των παρατάξεων «Πνοής Δημιουργίας» και «Πορεία Εμπρός», αντίστοιχα κατέθεσαν σήμερα 20 συγκεκριμένες προτάσεις προς την δημοτική αρχή, προκειμένου να βοηθήσουν τους δημότες και τις επιχειρήσεις τους να τα βγάλουν πέρα με την πανδημία.   

«Πήραμε την πρωτοβουλία να προτείνουμε στο Δήμο ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ -αλλά και στη Κυβέρνηση, μέσω του Δήμου μας- μερικά ενδεικτικά μέτρα που θα βοηθήσουν τους συμπολίτες μας, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, όχι μόνο να ανταπεξέλθουν σε τούτη τη πανδημία που πλήττει όλη την οικουμένη, αλλά να βοηθήσει και στη συνέχεια για την σταδιακή επαναφορά στην ομαλότητα μετά τη λήξη της καραντίνας.

Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να γίνει ασπίδα προστασίας των πολιτών απέναντι στην υγειονομική και οικονομική κρίση. Καλούμε όλες τις παρατάξεις του δήμου μας να προτείνουν μέτρα ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους Κορίνθιους και Κορίνθιες που έχουν  άμεση ανάγκη», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο αυτοδιοικητικών, ενώ στην συνέχεια εξειδικεύονται τα μέτρα.

Ποια είναι τα 20 μέτρα

 1. Στήριξη των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που ανεστάλη η δραστηριότητά τους ή μειώθηκε δραστικά ο τζίρος τους, με μη είσπραξη δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού ως τέλος του χρόνου και αντικατάσταση των δημοτικών αυτών εσόδων από ενίσχυση των ΚΑΠ.
 2. Απαλλαγή τελών για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα κλπ για ένα εξάμηνο .
 3. Επαναφορά του προγράμματος των 100 δόσεων για χρεώσεις των πολιτών στο δήμο και δημοτικές επιχειρήσεις.
 4. Να θεσμοθετηθούν οι απαλλαγές των πολιτών από τροφεία Παιδικών Σταθμών για όσο διάστημα παραμένουν κλειστοί, από εισφορές μελών ΚΑΠΗ, από δίδακτρα στη Φιλαρμονική κλπ
 5. Αναστολή είσπραξης των δημοτικών τελών ύδρευσης αποχέτευσης από τη ΔΕΥΑΚ για όλους τους καταναλωτές μέχρι τέλος του 2020 και μη βεβαίωση-είσπραξη των τελών ύδρευσης για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που ανεστάλη η δραστηριότητά τους ή μειώθηκε δραστικά ο τζίρος τους.
 6. Επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων για όλους.
 7. Αναστολή πληρωμής ενοικίων δημοτικών καταστημάτων που ανεστάλη ολικώς ή μερικώς η λειτουργία τους από τα μέτρα για την μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 και πρόβλεψη ρύθμισης εξόφλησης μέχρι 24 μήνες από την λήξη της κρίσης.
 8. Τα σχολικά γεύματα που τώρα δεν δίνονται στα σχολεία, να δίνονται σε συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθειας σίτισης.
 9. Το κοινωνικό παντοπωλείο να εξακτινωθεί σε όλο το Δήμο και να γίνει άμεσα προμήθεια τροφίμων για όλο το έτος και διανομή σε εβδομαδιαία βάση.
 10. Δαπάνες που προορίζονται για τα ΚΑΠΗ , όπως εκδρομές και συνεστιάσεις, μέχρι η κατάσταση να επανέλθει στην κανονικότητα, να κατευθυνθούν στην διανομή τροφίμων και συσσιτίων στους ανήμπορους πολίτες.
 11. Μέσα Ατομικής Προστασίας άμεσα σε όλο το προσωπικό των Δήμων και εφαρμογή του Ιατρού Εργασίας σε πραγματική βάση. Ολόσωμη Φόρμα μιας χρήσης, γάντια μιας χρήσης, μάσκα μιας χρήσης, υγρό σαπούνι και αντισηπτικό.
 12. Το έκτακτο δώρο Πάσχα να δοθεί και στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, που εντάσσονται στις κατηγορίες βαρέων εργασιών, κυρίως στην Υπηρεσία Καθαριότητας.
 13. Στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας και κοινωνικών δράσεων (Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικές Δομές) με προσλήψεις προσωπικού και όχι συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες.
 14. Να γίνει πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ με προγράμματα 8μηνης διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών των δομών αυτών, ιδίως με το πρόγραμμα 29-54.
 15. Δημιουργία μόνιμου Δημοτικού Υπνωτηρίου για τη στέγαση των άστεγων του Δήμο.
 16. Επέκταση ένταξης νέων δράσεων του «Βοήθεια στο Σπίτι’ με θεσμική κατοχύρωση, για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των ανήμπορων πολιτών, που δημιουργήθηκαν από την αντιμετώπιση της πανδημίας και αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση για τη στελέχωση με κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, οδηγούς
 17. Ψηφιοποίηση πλέον όλων των διαδικασιών και υπηρεσιών στη σχέση πολίτη-δήμου για να ελαχιστοποιηθεί η υποχρέωση παρουσίας σε οποιοδήποτε δημοτικό χώρο. Άμεσα δωρεάν χρήση δημοτικού δικτύου WiFi σε όλο το Δήμο Κορινθίων/
 18. Θεσμική Συνέργεια των υπηρεσιών των Δήμων με τις ΤΟΜΥ για την πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη των πολιτών και την ενημέρωση τους.
 19. Χρηματοδότηση για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού με στόχο τη συνταγογράφηση χρόνιων νοσημάτων, με σκοπό την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και άμεση στελέχωση των Διευθύνσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών, ειδικά με επόπτες υγείας.
 20. Κάλυψη του κόστους αύξησης των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ προς τις ΔΕΥΑ. Η αύξηση του ενεργειακού κόστους από την αύξηση του ρεύματος μπορεί να φθάσει μέχρι και 20% και να επιβαρύνει την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ.

Γερμανία: Ιερέας ζήτησε τις φωτογραφίες των πιστών για τη λειτουργία.

Previous article

Η Ρωσία λέει στους Τσέχους να παραδώσουν το αποσυναρμολογημένο άγαλμα του Σοβιετικού στρατηγού Ιβάν Στεράνοβιτς Κόνεφ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.