ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΤΕ: Επένδυση 10,070 εκατ. σε νέο Data Center στην Κορινθία

0

Οι αυξημένες ανάγκες σε κέντρα δεδομένων και υπολογιστικών συστημάτων όσο αυξάνεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός δημοσίου και ιδιωτικού τομέα οδηγούν στο σχεδιασμό μιας νέας επένδυσης Data Center από τον όμιλο ΟΤΕ.

Ειδικότερα, η θυγατρική του OTEestate η οποία διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του έχει προγραμματίσει την ίδρυση νέας μονάδας Κέντρου Δεδομένων και Φιλοξενίας Υπολογιστικών Συστημάτων σε ιδιόκτητη έκταση στην περιοχή της Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης είναι ύψους 10,070 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 10 νέες θέσεις εργασίας. Θα ξεκινήσει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Το επενδυτικό αυτό σχέδιο του ΟΤΕ εγκρίθηκε προκειμένου να ενταχθεί στο καθεστώς ενίσχυσης Γενική Επιχειρηματικότητα των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016 (Β ́ κύκλος), όπως ισχύει.

Το ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής είναι ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, βάσει σχετικής απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης και ειδικότερα της γενικής γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

mononews.gr ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

8eCUgvCwsa

Επιτέλους! Φτιάχνουν τον δρόμο Σχίνος-Στραβά

Previous article

Σφαγή στο Δήλεσι: 150 χρόνια από το μακελειό που διέσυρε την Ελλάδα.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.