ΕΙΚΑΣΤΙΚΑΤΕΧΝΗ

Αγωνία στον κήπο.Giovanni Bellini 1460. Αγοράστηκε για 5 λίρες.

0

Αγωνία στον Κήπο είναι μια πρώιμη ζωγραφική του Ιταλού αναγεννησιακού ζωγράφου Giovanni Bellini , ο οποίος το ζωγράφιζε γύρω στο 1459–65. Βρίσκεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου .

Απεικονίζει τον Χριστό να γονατίζει στο Όρος των Ελιών σε προσευχή, με τους μαθητές του Πέτρο και Ιωάννη να κοιμούνται κοντά του. Ο Ιούδας στο βάθος οδηγεί τους Ρωμαίους στρατιώτες να συλλάβουν τον Χριστό.

Η εικόνα συνδέεται στενά με την παρόμοια δουλειά του αδελφού της Μπελίνι, Αντρέα Μαντέγκνα , επίσης στην Εθνική Πινακοθήκη. Είναι πιθανό ότι και οι δύο προέρχονται από ένα σχέδιο του πατέρα του Μπελίνι, Τζάκοπο . Στην έκδοση του Μπελίνι, η επεξεργασία του φωτός της αυγής διαδραματίζει σημαντικότερο ρόλο στο να δώσει στη σκηνή μια σχεδόν ακαθάριστη ατμόσφαιρα.

 Ο πίνακας πιθανότατα ανήκε στον Πρόξενο της Βενετίας (1770), αγοράστηκε από τον William Beckford στην πώληση Joshua Reynolds το 1795 για £ 5, στη συνέχεια πωλήθηκε το 1823 με το Fonthill Abbey και επαναγοράστηκε από τον Beckford στο Fonthill Sale τον επόμενο χρόνο (ως Mantegna ) για 52,10 £. Αγοράστηκε από την Εθνική Πινακοθήκη για £ 630 το 1863.

O Τζοβάνι Μπελλίνι (Giovanni Bellini, περ. 1430 – 26 Νοεμβρίου 1516) ήταν Ιταλός ζωγράφος της Αναγέννησης από την Βενετία, ο πιο γνωστός της οικογένειας Μπελλίνι. Θεωρείται o ιδρυτής βενετσιάνικης σχολής ζωγραφικής και οδήγησε στην ανάπτυξη ενδιαφέροντος για την Αναγέννηση στην Βενετία, η οποία έγινε κέντρο της Αναγέννησης που ανταγωνιζόταν την Φλωρεντία και την Ρώμη και το έργο του αντανακλά αυτό το αυξανόμενο ενδιαφέρον. Ήταν δάσκαλος των Τζορτζόνε και Τιτσιάνο. Χρησιμοποίησε ένα πιο αισθησιακό όσον αφορά το χρώμα και τη μορφή τρόπο σχεδίασης και με νέο βαθμό ρεαλισμού και είναι γνωστός για την πρωτοποριακή απεικόνιση του φυσικού φωτός.

8eCUgvCwsa

Κεμπέκ, Καναδάς. Κυριακή του Πάσχα!

Previous article

Κορωνοϊός: 99χρονος βετεράνος του Β Παγκοσμίου Πολέμου θεραπεύτηκε στη Βραζιλία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.