ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊός: 99χρονος βετεράνος του Β Παγκοσμίου Πολέμου θεραπεύτηκε στη Βραζιλία

0

Έπειτα από οκτώ ημέρες νοσηλείας, ο Ερμάντο Πιβέτα βγήκε από στρατιωτικό νοσοκομείο στην Μπραζίλια πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο, φορώντας πράσινο πηλίκιο και μάσκα, μπροστά στο παραταγμένο προς τιμήν του ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τον χειροκροτούσε ασταμάτητα, προτού ακουστεί να παιανίζει μια τρομπέτα.

«Κέρδισε ακόμη μια μάχη, αυτή τη φορά εναντίον του νέου κορωνοϊού, βγαίνοντας από το νοσοκομείο την ημέρα που συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από τη μάχη του Μοντέζε, τη νικηφόρα εκστρατεία των βραζιλιάνικων στρατευμάτων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε το γενικό επιτελείο στρατού της Βραζιλίας σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Αξιωματικός του 4ου συντάγματος του βραζιλιάνικου Πυροβολικού, ο Πιβέτα είχε συμμετάσχει το 1942 σε γυμνάσια στο Ντακάρ, στη Σενεγάλη, όπου είχε ταξιδέψει με το πλοίο Almirante Alexandrino.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας κάνει λόγο για 25.262 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 1.532 ασθενείς που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19, την οποία προκαλεί ο κορωνοϊός. Η κορύφωση της πανδημίας στην αχανή χώρα της Λατινικής Αμερικής αναμένεται να καταγραφεί στα τέλη Απριλίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

8eCUgvCwsa

Αγωνία στον κήπο.Giovanni Bellini 1460. Αγοράστηκε για 5 λίρες.

Previous article

ΔΕΗ: Νέο πρόγραμμα διακανονισμών για τους αγρότες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.