ΚΟΣΜΟΣΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Για τα παιδιά που σταυρώνονται κάθε μέρα…

0

“Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…”.
Αλλά χιλιάδες άνθρωποι για τους οποίους σταυρώθηκε, σταυρώνονται και οι ίδιοι καθημερινά.
Ένα εξαιρετικό έργο από την έκθεση του Κουβανού Erik Ravelo “οι ανέγγιχτοι”. Η έκθεση έγινε το 2013 αλλα παραμένει αεί επίκαιρη.

Το 2013 ο Κουβανός καλλιτέχνης Erik Ravelo δημιούργησε ένα αμφιλεγόμενο έργο τέχνης, το οποίο ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις, για το γεγονός, ότι επιστράτευσε μικρά παιδιά, τα οποία «κρέμασε» σαν από σταυρό από ανθρώπους που φαινομενικά τα βασάνισαν, παραπέμποντας στα πάθη του Χριστού. 
Το έργο του “Los Intocables” («Οι ανέγγιχτοι») καυτηρίαζε τη βία που δέχονται παιδιά με διάφορες μορφές ανά τον κόσμο και στόχο είχε να αφυπνίσει τον κόσμο, ώστε αυτή να παύσει.

Οι φωτογραφίες του έργου του κυκλοφορούν ξανά στα social media και δυστυχώς είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Κάθε μία από τις παρακάτω εικόνες αναφέρεται και σε μία τραγική πραγματικότητα.

Η πρώτη εικόνα αναφέρεται στην παιδοφιλία στο Βατικανό.

Η δεύτερη εικόνα αναφέρεται στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στην Ταϊλάνδη (στον τουρισμό),

Η τρίτη αναφέρεται στον πόλεμο στη Συρία.

Η τέταρτη εικόνα αναφέρεται στη διακίνηση οργάνων στη μαύρη αγορά, όπου τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά από φτωχές χώρες.

Η πέμπτη αναφέρεται στα δωρεάν όπλα στις ΗΠΑ 

Τέλος, η έκτη εικόνα αναφέρεται στην παχυσαρκία, κατηγορώντας τις μεγάλες εταιρείες τροφίμων.

Η σειρά που παρήγαγε ο Κουβανός καλλιτέχνης Εrik Ravelo είχε τίτλο “οι ανέγγιχτοι”, και είναι φωτογραφίες παιδιών που σταυρώθηκαν το καθένα για ένα διαφορετικό λόγο και με ένα σαφές μήνυμα, επιδιώκει να επιβεβαιώσει το δικαίωμα των παιδιών να προστατεύονται και να αναφέρουν την κακοποίηση που υπέστησαν.

Το πολεμικό ναυτικό έβαλε δύο φάρους στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου

Previous article

1977: Όταν ο Μητσιάς έψαλλε το “Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΟΣΜΟΣ