ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις από Μ. Σάββατο ως Δευτέρα του Πάσχα

0

Δύο επιπλέον μέτρα στα πλαίσια της απαγόρευσης κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς που θα τεθούν σε ισχύ από το Μεγάλο Σάββατο εξαιτίας της απείθαρχης συμπεριφοράς της μειονότητας του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ότι από τις 21:00 το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα τη Δευτέρα του Πάσχα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Τι ισχύει για τη μετακίνηση για την παροχή βοήθειας
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά μόνο για δύο όχημα κατ’ όχημα.
Ανακοίνωσε πως καταχρηστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό. Επανέλαβε πως την ημέρα του Πάσχα θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία τηρεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Χαρδαλιάς: «Αναγκαζόμαστε να κάνουμε ισχυρότερα τα μέτρα»
Ξεκινώντας την σημερινή του ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, αναφέρθηκε στην δημοσκόπηση που έδειξε ότι 9 στους 10 θα πειθαρχήσουν, θα κάνουν Πάσχα στο σπίτι τους και για αυτή την ιδιαίτερη παγκοσμίως χρονιά θα αλλάξουν τις συνήθειές τους. «Αυτοί οι 9 στους 10 θα μπορούν να είναι υπερήφανοι, όταν όλα αυτά τελειώσουν, να ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα νίκησε στον κορωνοϊό με τους ίδιους στην πρώτη γραμμή της μάχης», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, όπως είπε, την ίδια στιγμή το ίδιο ποσοστό δείχνει πως 1 στους 10 δεν θα πειθαρχήσει, «αυτός θα συνεχίσει να προσποιείται ότι ο ιός δεν υπάρχει ή ότι ο ιός θα κάνει εξαιρέσεις επειδή είναι Πάσχα. Ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις, είναι ξεκάθαρο αυτό. Κάποιοι συμπεριφέρονται λες και θα πάθουν κάτι αν για μια χρονιά φάνε μαγειρίτσα μαζί με τους ανθρώπους που μένουν στο ίδιο σπίτι, ή αν αλλάξουν τις συνήθειες τους για μια χρονιά», ανέφερε συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς πριν ανακοινώσει τα νέα μέτρα που έλαβε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κορονοϊός: Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι νεκροί στην Ελλάδα, ανά νοσοκομείο (πίνακες)

Previous article

Εμμ. Δερμιτζάκης, καθηγητής γενετικής στη Γενεύη: Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια διεθνώς στην έρευνα και διάγνωση για τον SARS-CoV-2

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.