ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ευρώπη επιτέλους ξυπνάει! Διαφαίνεται λύση για την χρηματοδότηση της επανεκκίνησης των οικονομιών

0

Κάτι αρχίζει να κινείται στην ΕΕ γύρω απο το ζήτημα της χρηματοδότησης της επανεκκίνησης της οικονομίας. Μέσα σε λιγότερο απο 24 ώρες δημοσιοποιήθηκαν ένα σχέδιο της ισπανικής κυβέρνησης και μία δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου, που δείχνουν πως όλοι πια αντιλαμβάνονται το μέγεθος της κρισης που έρχεται.

Ειδικότερα:

Ευρωπαϊκό ταμείο 1,5 τρισ. θα προτείνει η Ισπανία

Τη δημιουργία ενός ταμείου 1,5 τρισ. ευρώ που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του κορωνοϊού, σκοπεύει να προτείνει η Ισπανία στους ευρωπαίους εταίρους, σύμφωνα με την El Pais, η οποία επικαλείται εσωτερικό έγγραφο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σκοπεύει να υποβάλει επίσημη πρόταση στους Ευρωπαίους εταίρους του κατά τη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης.
Το ταμείο που προτείνει η ισπανική κυβέρνηση θα χρηματοδοτείται με ομόλογα χωρίς λήξη (perpetual bonds), τα οποία θα εκδώσουν οι 27 χώρες της ΕΕ. Έτσι, τα χρήματα που θα δοθούν στις χώρες θα θεωρούνται μεταφορά μετρητών και όχι χρέος, εξήγησε η εφημερίδα. Αξιωματούχοι του γραφείου του Ισπανού πρωθυπουργού δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι προς σχολιασμό της πληροφορίας, αναφέρει το Reuters.

Κορωνοϊός: Ανησυχία Μέρκελ για χαλάρωση των Γερμανών - CNN.gr

Την ίδια ώρα πάλι το Reuters αναφέρει πως “η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη από την πανδημία κοραναϊού μέσω ενός μεγαλύτερου προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της έκδοσης κοινών χρεών μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η ιδέα, γύρω από την οποία μπορεί να προκύψει συμβιβασμός, περιλαμβάνει τον δανεισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις αγορές με εγγύηση τον μακροπρόθεσμο ενισχυμένο προϋπολογισμό της ΕΕ…
“.

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το μπούλινγκ από Έλληνα σε μουσουλμάνο μετανάστη (VIDEO)

Previous article

Σωτ. Τσιόδρας: 121 θύματα , 156 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.