ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ζορίζουν τα πράγματα με τον κορονοϊό – Συνεχή νέα κρούσματα – Προβληματισμός στην κυβέρνηση για την άρση της καραντίνας

0

Απανωτά είναι τα τελευταία 24ωρα τα κρούσματα που αναδεικνύονται σε δομές, κλινικές, γηροκομεία και γενικώς σε κλειστούς χώρους.

Από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί περισσότερα από 180 κρούσματα σε δύο δομές, στο Κρανίδι και στην Ριτσώνα, αλλά και σε δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια στο Περιστέρι και στο Ελληνικό.

Ειδικότερα, μετά τα πρώτα 150 κρούσματα στην Δομή του Κρανιδίου την Μεγάλη Πέμπτη, τις τελευταίες 24 ώρες υπήρξαν δύο νέα κρούσματα στην Ριτσώνα (όπου μάλιστα υποτίθεται ότι είχαν ληφθεί και μέτρα προφύλαξης), άλλα 28 στο Περιστέρι στην κλινική “Ταξιάρχαι”, ενώ άγνωστος προσώρας είναι ο αριθμός των κρουσμάτων στην κλινική Κασταλία στο “Ελληνικό”, όπου πάντως διαγνώστηκε ένας νεκρός.

«Με βάση τα δείγματα που λάβαμε υπήρχαν 28 κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία αφορούν 13 τροφίμους της δομής υγείας, 11 εργαζομένους και 4 δείγματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός» τόνισε για τη δεύτερη κλινική στο Περιστέρι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν προκαλέσει προβληματισμό στην κυβέρνηση καθώς έρχονται μόλις λίγες ημέρες πριν απο την πρώτη άρση των μέτρων και της καραντίνας. Ο σχεδιασμός ,προς το παρόν, δεν έχει αλλάξει, ωστόσο, η έξαρση των κρουσμάτων, έστω κι αν είναι σε περιορισμένους χώρους, προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία.
Φαίνεται, μάλιστα, πως οι φωνές των επιστημόνων της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων που αναφέρουν πως δεν πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία ακούγονται πλέον πιο ενισχυμένες.

Στην κυβέρνηση φοβούνται πως η άρση των μέτρων θα προκαλέσει χαλάρωση της συμπεριφοράς των πολιτών και αυτό θα επιφέρει έξαρση των κρουσμάτων. Δεν αποκλείεται λοιπόν να αποφασιστεί ότι η άρση των μέτρων θα απλωθεί σε ακόμα μεγαλύτερο διάστημα, αν και οι “οικονομολόγοι” της κυβέρνησης ξορκίζουν κάθε καθυστέρηση στην επιστροφή της κανονικότητας.

FINAL ACT: Το κορινθιακό συγκρότημα που κέρδισε την πρόκληση της ποίησης του Καββαδία

Previous article

Κορινθιακός βυθός.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.