ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: “Εξυπνα κράνη”, που σαρώνουν τη θερμοκρασία 200 πολιτών σε ένα λεπτό, στη μάχη της κατά του ιού

0

Οι αστυνομικοί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ένα νέο «όπλο» στη μάχη κατά του κορωνοϊού: «έξυπνα» κράνη τα οποία σκανάρουν τη θερμοκρασία εκατοντάδων ανθρώπων το λεπτό.   Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρήκαν έναν  «επιστημονικό» τρόπο για τη χρήση του κράνους σε αυτή τη μάχη κατά της πανδημίας.   Με τα συγκεκριμένα «έξυπνα» κράνη απαιτείται λιγότερος χρόνος- αλλά και μικρότερη επαφή- από ό,τι στον παραδοσιακό τρόπο θερμομέτρησης. Μπορούν να «διαβάζουν» τη θερμοκρασία από απόσταση πέντε μέτρων και να σκανάρουν έως 200 ανθρώπους το λεπτό, ενώ ένας συναγερμός ενεργοποιείται σε περίπτωση που ανιχνευθεί πυρετός.   Η κινεζική εταιρεία KC Wearable λέει ότι έχει πουλήσει πάνω από 1.000 τέτοια κράνη και έχει λάβει παραγγελίες από τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία. Στο Ντουμπάι, το κράνος- θερμόμετρο άρχισε να χρησιμοποιείται στα αστυνομικά τμήματα αλλά και στα «μπλόκα» στους δρόμους, σύμφωνα με τον αστυνομικό Αλί αλ- Ραμσί.   «Σε περίπτωση που κάποιος έχει υψηλό πυρετό, παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να τον σταματήσουμε και στη συνέχεια μεταφέρεται στην κοντινότερη ιατρική δομή». Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 8.000 κρούσματα του κορωνοϊού, αλλά και 50 θάνατοι.

Η αστυνομία του Ντουμπάι χρησιμοποιεί τα κράνη για να σκανάρει πολίτες που βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, περιλαμβανομένων συνοικιών που βρίσκονται σε lockdown εξαιτίας του ιού.

Τα αραβικά κράτη του Κόλπου έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους έπειτα από την καταγραφή ενός αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων μεταξύ των μεταναστών εργατών χαμηλού εισοδήματος σε κατάμεστα κτιριακά συγκροτήματα.

Όπως όλες οι χώρες του κόσμου τα κράτη του Κόλπου έχουν επιστρατεύσει την τεχνολογία στην μάχη τους κατά του κορονοϊού, όπως εφαρμογές για smartphones που εντοπίζουν όσους έχουν μολυνθεί από τον ιό. Οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα έχουν καταδικάσει αυτές τις εφαρμογές λέγοντας ότι παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των πολιτών.

8eCUgvCwsa

Κλινική «Ταξιάρχαι»: 37 κρούσματα, 3 νεκροί -Ασθενείς μεταφέρθηκαν σε ΝΙΜΤΣ και «Αττικόν»

Previous article

Απίστευτος Τραμπ: Πρότεινε ενέσεις με χλωρίνη και ηλιοθεραπεία σε ασθενείς με κοροναϊό – Οργή γιατρών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.