ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Στήριξη σε αγρότες και επιχειρηματίες από τον δήμο Βέλου Βόχας

0

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο Δημάρχου Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Βόχας Γιώργο Δαληβίγκα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βραχατίου Γιώργο Βασιλείου και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου Βαγγέλη Τσάκωνα. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την λήψη μέτρων, πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας, για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων λόγω των νέων συνθηκών λειτουργίας τους.

Μεταξύ άλλων έγιναν προτάσεις και εξετάζονται τα κάτωθι:

-Μείωση τιμής σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που παραχωρούνται στους επαγγελματίες

-Τρόποι λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών

-Διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων για την ασφαλή μετάβαση των επισκεπτών και την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων

– Απαλλαγή των πληττόμενων επιχειρήσεων από δημοτικούς φόρους , που ήδη ο Δήμος εξετάζει και θα θέσει θέμα σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι όλα τα αυτά τα θέματα ήδη εξετάζονται από τις υπηρεσίες για τον νόμιμο τρόπο υλοποίησής τους για την ανακούφιση των επιχειρήσεων του Δήμου Βέλου Βόχας οι οποίες πλήττονται από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση.

Ύστερα από πρόταση του εμπορικού συλλόγου θα ακολουθήσει άμεσα συνάντηση του Δημάρχου με τους επαγγελματίες καταστηματάρχες προκειμένου ο Δήμος Βέλου Βόχας να αποτελεί ασφαλή προορισμό για όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες.

Παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία

Την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στους αγροτικούς δρόμους του Δήμου μας. Δύο γκρέιντερ με τη συνεργασία και τις υποδείξεις των Προέδρων των Κοινοτήτων, εκτελούν καθαρισμούς, διανοίξεις και ομαλοποιήσεις στους αγροτικούς δρόμους.

Στόχος και σκοπός της δημοτικής αρχής  είναι σε όλες τις κοινότητες να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, έτσι ώστε οι αγρότες να έχουν καλύτερη πρόσβαση στις καλλιέργειές τους.

Ήδη έχουν εκτελεσθεί εργασίες στις κοινότητες Χαλκείου, Σουληναρίου, Πουλίτσας, Κρηνών, Ταρσινών, Ελληνοχωρίου, Καλεντζίου (οικισμός).
Σήμερα Πέμπτη 30 Απριλίου ξεκίνησαν εργασίες στο Ζευγολατιό και τη Δευτέρα 4 Μαϊου θα ξεκινήσουν στην Στιμάγκα

Αποψίλωση δρόμων και οικοπέδων από τον δήμο Κορινθίων για την αποφυγή πυρκαγιών.

Previous article

Λύση στα τυφλά οικόπεδα δίνει ο δήμος Βέλου-Βόχας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.