ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΠΑΜΕ γιορτάζει την Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα με τον κανόνα των δύο μέτρων – Απίθανο βίντεο

0
Please put the correct video link to the video post format section

Διαφορετικός είναι φέτος ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί με την πανδημία του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως.

Παρά τις συστάσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα οι συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά να μεταφερθούν το πρώτο Σάββατο μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν από νωρίς στην πλ. Συντάγματος με μάσκες προκειμένου να διαδηλώσουν.

Εικόνες από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά
Μέλη του ΠΑΜΕ κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας όπου αυτό ήταν εφικτό, βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας σε ένα διαφορετικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θυμίζοντας την διαδήλωση για τον κορωνοϊό στο Τελ Αβίλ στο Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε προ ημερών.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές φορούσαν μάσκες και γάντια. «Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή», το σύνθημα της συγκέντρωσης.

Διαδηλωτής με μάσκα

Σε πολλά σημεία μάλιστα μπροστά από τη Βουλή έχουν τοποθετηθεί πολύχρωμα σημάδια στο έδαφος προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Σημάδια για αποστάσεις ασφαλείας

Συνολικά στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί 17 συγκεντρώσεις ή διαμαρτυρίες. Σημειώνεται ότι εκτός από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11:00 συνδικάτα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Εργασίας και θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα προγραμματισμένη είναι και μια μοτοπορεία των διανομέων, ενώ με ανάρτησή τους σε σελίδα αντιεξουστιατικού χώρου, αντιεξουσιαστές έχουν προαναγγείλει πορεία στις 11:00 το πρωί στα Χαυτεία στην οδό Σταδίου.

Νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα βρέθηκε και ο ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας φορώντας τη μάσκα του ΠΑΜΕ.

Κουτσούμπας

ΔΕΗ: Σε ισχύ από την Πρωτομαγιά το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο

Previous article

Θα βάλει κανείς τάξη στους εργολάβους ΔΕΗ και Cosmote που καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.