ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Παπακυριάκος: “Τι θα κάνουμε για τις επιχειρήσεις εστίασης στον δήμο μας” (βίντεο)

0

Για την δέσμη μέτρων που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις εστίασης να ξεπεράσουν τα προβλήματα της πανδημίας έκανε λόγο ο Αννίβας Παπακυριάκος, μιλώντας στο korinthia.net. Όπως είπε εξετάζεται η μεγάλη μείωση των δημοτικών τελών που μπορεί να φτάσει ακόμα και στον μηδενισμό τους, αλλά και η απαλλαγή από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων.
Ταυτόχρονα θα υπάρξει και προσπάθεια να παραχωρηθούν επιπλέον τετραγωνικά μέτρα στις επιχειρήσεις, όπου αυτό είναι εφικτό. Ωστόσο, όλες οι δράσεις θα ανακοινωθούν αφού πρώτα το υπουργείο καταλήξει στις δικές τους αποφάσεις και τα δικά του μέτρα ανακούφισης, ώστε να μην υπάρχει αλληλοκάλυψη.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα, ο κ. Παπακυριάκος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν πλέον οι επιχειρήσεις: “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προκύψουν προβλήματα, αλλά εμείς θα είμαστε δίπλα στους δημότες σε κάθε περίπτωση. Είμαστε ένας τουριστικός δήμος, ο οποίος το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται καθώς έρχονται όσοι έχουν εξοχικά και τα ανοίγουν. Πρέπει να δούμε πως θα διαχειριστούμε αυτό τον εσωτερικό τουρισμό μέσα στις νέες συνθήκες. επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο, με σοβαρότητα περιμένοντας να δούμε και ποιο θα είναι το ευρύτερο πλαίσιο που θα θέσει η κυβέρνηση με τα δικά της μέτρα και που θα έρθουμε εμείς να συμπληρώσουμε όπου χρειαστεί…“.

Τέλος, επιχειρώντας τον απολογισμό της καραντίνας των δύο μηνών ο δήμαρχος Βέλου Βόχας αναφέρθηκε τόσο σε επίπεδο δράσεων του δήμου όσο και στο καθαρά ψυχολογικό πεδίο για την κοινωνία. “Ήταν μια δύσκολη περίοδος για όλους μας. Βρεθήκαμε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και ήταν ασφαλώς δύσκολο όχι μόνο να την αποδεχτούμε, αλλά και να δουμε πως θα την αντιμετωπίσουμε. Αυτό δεν αφορούσε μόνο εμάς, αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Νομίζω ότι το αντιμετωπίσαμε ώριμα ως κοινωνία και περάσαμε ένα θετικό μήνυμα…“.

Ξεκίνησαν τα υπαίθρια πάρτι – Επεισόδια μεταξύ 300 νεαρών και αστυνομίας στην Αγία Παρασκευή (VIDEO)

Previous article

Συναινεί η ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της μετρικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι. Εξαιρούνται σταθμοί και κτήρια.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.