ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σε άθλια κατάσταση η παραλία στα Λουτρά Ωραίας Ελένης

0

Την ανάγκη ευρύτατων παρεμβάσεων αποκατάστασης της παραλίας στο Λουτρό Ωραίας Ελένης επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Πνοή Δημιουργίας του δήμου Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, Μιχάλης Δόντης και Ανδρέας Ζώγκος.

Όπως υποστηρίζουν, αλλά και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, αυτή την στιγμή η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι εφικτή καθώς αυτή έχει αποκλειστεί με αυθαίρετες εγκαταστάσεις τοιχίων αντιστήριξης, που φθάνουν μέχρι τη θάλασσα. Ταυτόχρονα καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις προς την δημοτική αρχή, που αφορούν την ανάδειξη της παραλίας και συνολικά όλου του παραλιακού μετώπου μέχρι την Αλμυρή.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή τους οι τρεις σύμβουλοι της “Πνοής Δημιουργίας” αναφέρουν:

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ήλθε η ώρα ο Δήμος να προβεί σε ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της προσβασιμότητας σε όλους τους κατοίκους και τους παραθεριστές της πανέμορφης παραλίας των Λουτρών.
Σε πρώτη φάση μιλάμε για το τμήμα από το σημείο της πρώην παιδικής χαράς που άστοχα αποξηλώθηκε από τις Υπηρεσίες του Δήμου το 2017, μέχρι την εκβολή του χειμάρρου Σάρωνα, συνολικού μήκους περίπου 600 μέτρων. Στη συνέχεια να δοθεί το βάρος στο υπόλοιπο τμήμα μέχρι το τέλος της Αλμυρής
Η παραλία στα περισσότερα σημεία της έχει αποκλειστεί με αυθαίρετες εγκαταστάσεις τοιχίων αντιστήριξης, που φθάνουν μέχρι τη θάλασσα.
Μάλιστα σε πολλά σημεία το θαλάσσιο κύμα έχει εκδικηθεί αυτές τις παρανομίες και πλεονεξίες και έχει παρασύρει τις μάντρες, τα δένδρα και τα τοιχία αντιστήριξης, δημιουργώντας προβλήματα όχι μόνο αισθητικής αλλά και στην πρόσβαση στη θάλασσα.
Ο Δήμος πρέπει να έχει ως πολιτική την δημιουργία ενός παραλιακού πεζόδρομου στο χώρο αυτό, που θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή.

Για να γίνει αυτό που είναι ο στόχος, προηγουμένως πρέπει να γίνουν πολλά, όπως:
-Να ελεγχθεί από το Δήμο και την Κτηματική Υπηρεσία η εφαρμογή της οριοθέτησης του αιγιαλού και της παραλίας , όπως έχει καθοριστεί με ΦΕΚ πριν μερικές δεκαετίες, με μέριμνα της τότε κοινότητας.
-Σε όσες περιπτώσεις υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές και καταλήψεις του αιγιαλού και της παραλίας να γίνουν πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής και να υλοποιηθούν από το Δήμο, αφού τηρηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες.
-Τη διετία 2011-2012 συστάθηκε επιτροπή στην Πολεοδομία του Δήμου για την καταγραφή των προβλημάτων. Ποια είναι τα αποτελέσματα των εργασιών της επιτροπής για το θέμα αυτό;
-Να ερευνηθούν όλες οι συμβολαιογραφικές πράξεις παραχώρησης σε κοινή χρήση των ιδιοκτησιών για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, προκειμένου να λάβουν άδεια οικοδομής από την Πολεοδομία. Σημειωτέον ότι καμία πρόσβαση δεν υπάρχει σήμερα σε μήκος 600 μέτρων. Όλες οι προσβάσεις έχουν κλειστεί.
-Να κατασκευαστεί νέα παιδική χαρά στον παραλιακό χώρο, όπου ήταν και η προηγούμενη. Σημειώνουμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος εμβαδού 236,06 τ.μ. έχει καταχωρηθεί ως δημοτικό ακίνητο με την α/5-10-2016 έκθεση της επιτροπής ακινήτων του Δήμου και με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (351/31-10-2016) και του Τοπικού Συμβουλίου Γαλατακίου (19/20-09-2016) στο περιουσιολόγιο του Δήμου, προερχόμενο από χρησικτησία.
-Ρωτάμε τη Δημοτική Αρχή τι σχεδιάζει να υλοποιήσει στην πανέμορφη αυτή παραλιακή ζώνη; Προτίθεται να υιοθετήσει τις προτάσεις μας;

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΔΟΝΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΖΩΓΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

Κι όμως! Ο Χατζηδάκης είχε δεσμευτεί ότι το φυσικό αέριο θα έρθει στην Κόρινθο! (video)

Previous article

Έτοιμο σε 18 μήνες το σχολικό συγκρότημα Αρχαίας Κορίνθου (video)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.