ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Καταγγελία από αγρότες του Χιλιομοδίου: Τοποθέτησαν, ερήμην τους, πυλώνες υψηλής τάσης 400.000 volt στα χωράφια τους

0

Kραυγή αγωνίας για πέντε χωριά της Κορινθίας αλλά και τους καλλιεργητές που ζουν σε αυτά, αφού όπως καταγγέλλουν «φύτεψαν» πυλώνες υψηλής τάσης στα χωράφια τους, χωρίς περιβαλλοντική μελέτη και χωρίς καν να τους ειδοποιήσουν. 

Όπως λένε οι κάτοικοι από το Χιλιομόδι, οι πυλώνες απλώνονται σε έκταση 5.000 στρεμμάτων και σημαίνουν «θάνατο για την περιοχή» τους και καταστροφή για τις καλλιέργιές τους. Ο Τάσος Παπαϊωάννου, δηλώνει στο supertvkorinthos.gr, ότι έγινε από τον ΑΔΜΗΕ, ένα δικαστήριο ερήμην 145 ατόμων ακόμη και του δασικού συνεταιρισμού της περιοχής. 

«Η αποζημίωση είναι αντί πινακίου φακής. Δε θα τους αφήσουμε έτσι, θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα. Μπορούσαν να το κάνουν υπογείως το δίκτυο ή περιφερειακά όπως ήταν το παλιό δίκτυο. Μιλάμε για 400.000 βολτ, για καταστροφή 5.000 στρεμμάτων, για θάνατο αυτών που εργάζονται εδώ» σημειώνει. 

«Το έργο δεν έγινε για έξι μήνες ή για ένα χρόνο, θα είναι για τις επόμενες γενιές και είναι καταστροφικό. Ακόμα και οι μέλισσες αποπροσανατολίζονται και δε θα γίνεται η γονιμοποίηση» τονίζει άλλος κάτοικος της περιοχής.

Οι κάτοικοι τονίζουν ότι θα κινηθούν νομικά και θα φτάσουν την υπόθεση όσο πιο μακριά μπορούν προκειμένου να δικαιωθούν αφού όπως λένε η πολιτεία τους αγνοεί.  

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

8eCUgvCwsa

Απάντηση Σιάχου σε δημοσιεύματα για τις ασφαλτοστρώσεις

Previous article

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το τροχαίο στα Εξαμίλια: Κάλυψαν τον 15χρονο με σακούλες… για να μην το βλέπει η μάνα του!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.