ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Βασίλη Νανόπουλου

0

Συνέντευξη για όλα τα θέματα που αφορούν τον δήμο Κορινθίων παραχώρησε ο Βασίλης Νανόπουλος στο Korinthia.net.gr, ένα χρόνο σχεδόν, μετά την επιτυχία του στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Στην συνέντευξη ο κ. Νανόπουλος τοποθετήθηκε για:

την λειτουργία του δήμου στη διάρκεια του COVID19 (από το 0.50”)
υποστήριξε πως οι υπηρεσίες λειτούργησαν κανονικά και εξυπηρέτησαν απολύτως τους πολίτες έστω και χωρίς φυσική παρουσία, αλλά και ότι η πανδημία έδωσε την δυνατότητα να αναδειχτούν τρόποι εξυπηρέτησης των δημοτών που θα παραμείνουν ενεργοί.

την απένταξη της Κορίνθου από την σύνδεση με το ΦΑ (από το 09’20”)
Όπως είπε έχει ξεκινήσει κύκλο συζητήσεων με την ΡΑΕ, αλλά και φορείς διαχείρισης του φυσικού αερίου. Διέψευσε ότι έχει κακές σχέσεις με τον περιφερειάρχη, ωστόσο, παραδέχτηκε πως ο δήμος πρέπει να κάνει και μόνος τους ενέργειες για την σύνδεση με το ΦΑ, ταυτόχρονα με τις κοινές προσπάθειες που γίνονται από την περιφέρεια.

το έργο της πλατείας (από το 13′.34”)
Διαβεβαίωσε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί, σε ό,τι αφορά την πλατεία μέσα στο καλοκαίρι. Εξήγησε γιατί δεν γινόταν να μπει περισσότερο πράσινο, παρά το γεγονός ότι αυτό ενισχύθηκε σε σχέση με το αρχικό πλάνο. Οι εργασίες, πάντως για την πεζοδρόμηση γύρω από την πλατεία (Ερμού, Κύπρου, Εθνικής Αντίστασης) θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση της πλατείας.

τις εξελίξεις με το στρατόπεδο και τις δύο δομές (από το 20′.50”)
Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο δήμος θα εξασφαλίσει το 50% της έκτασης του χώρου, το οποίο θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του δήμου. Αντίθετα δεν ήταν εξ ίσου αισιόδοξος για το χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της δομής.

την διαχείριση των απορριμμάτων (από το 25′.30”)
Η οικονομοτεχνική μελέτη για το εργοστάσιο κομποστοποίησης είναι στα χέρια του και δείχνει πως το εργοστάσιο μπορεί να είναι βιώσιμο μόνο αν βρεθεί αγοραστής για το κομπόστ σε υψηλή τιμή. Κάτι τέτοιο προσώρας δεν διαφαίνεται. Παραδέχτηκε ότι τα μισά από τα απαιτούμενα μηχανήματα βρίσκονται στην Κόρινθο, αποθηκευμένα στο στρατόπεδο, όμως δεν έχουν πληρωθεί. Η λύση για την ολοκληρωμένη διαχείριση της ΤΕΡΝΑ φαίνεται να πηγαίνει για το καλοκαίρι του 2021! Το αποθεματικό των 6 εκατ. από τα ανταποδοτικά τέλη θα πάει σε αγορά κάδων και νέων οχημάτων αποκομιδής.

τα έργα και το ταμείο των 32 εκατ. (από το 34′.24”)
Υποστήριξε πως όλο το έργο το οποίο θέλει να παρουσιάσει περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του συνδυασμού του που εγκρίθηκε από τους Κορίνθιους πολίτες και θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση. Ωστόσο, τα έργα με τα οποία θα θελήσει να βάλει την σφραγίδα του αφορούν κυρίως το επιχειρηματικό/βιομηχανικό πάρκο, η ανάδειξη του λιμανιού…

τους πεζόδρομους, τα Καλάμια και τις αναπλάσεις (από το 38′.50”)
Όλα θα εξαρτηθούν από την μελέτη που τρέχει μέσα από το πρόγραμμα ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) και θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο. Εκεί θα ξεκαθαρίσει τι πρέπει να γίνει σε ό,τι αφορά τις νέες πεζοδρομήσεις, τους χώρους στάθμευσης κ.λπ. Για τις ασφαλτοστρώσεις ανέφερε πως δεν έχουν ξεκινήσει, καθώς ο δήμος περιμένει να ολοκληρώσουν τα έργα που θέλουν να κάνουν οι επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας αλλά και οι ιδιωτικοί πάροχοι (ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ).
Ειδικά για τα καλάμια τόνισε πως φέτος λόγω κορονοϊού δεν θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που είχαν σχεδιαστεί και προγραμματιστεί. Ωστόσο, επανέλαβε ότι η παραλία θα αλλάξει όψη με εκτεταμένες παρεμβάσεις καθαριότητας.   

την δημοτική αγορά (από το 42′.38”)
Υποστήριξε πως η ΔΑ αποτελούσε μία υγειονομική βόμβα, γι αυτό την έκλεισε. Εξέφρασε εμμέσως και τον προβληματισμό του αν είναι πλέον εφικτό να επιστρέψουν οι επιχειρηματίες τροφίμων που είχαν εκεί καταστήματα ή αν μπορεί να υπάρξουν άλλοι. Στην ουσία έθεσε το θέμα επί μηδενικής βάσης υποστηρίζοντας ότι έχει τρεις εναλλακτικές για την ΔΑ που θα θέσει στο δημοτικό συμβούλιο.

την αντίληψή του για τη διοίκηση στον δήμο (από το 45′.50”)
Ανακοίνωσε ότι σύντομα ο δήμος θα ξεκινήσει συνεργασία με ιδιώτες μηχανικούς για ζητήματα που αφορούν τις τεχνικές υπηρεσίες και την πολεοδομία, προκειμένου να ενισχύσει την λειτουργικότητα των υπηρεσιών.
Για την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων παραδέχτηκε ότι έχει παραδοθεί μέρος της στους ιδιώτες -είτε αφορά τα ογκώδη αντικείμενα, είτε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά δεν θα υπάρξει θέμα με όσους υπαλλήλους είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.
Για τους ειδικούς συνεργάτες του εμφανίστηκε ικανοποιημένος, τονίζοντας πως δεν τους βλέπουμε γιατί δουλεύουν διαρκώς.
Εξήγησε γιατί επιμένει να κρατάει τόσες θέσεις ο ίδιος και γιατί είναι συγκεντρωτικός, αλλά υποσχέθηκε ότι θα αποκεντρώσει τις ευθύνες.
Μίλησε ακόμα για τις σχέσεις με τις άλλες παρατάξεις, αν θα αξιοποιήσει και πως άλλους συμβούλους για τις δύο κενές θέσεις αντιδήμαρχων, αλλά και για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και τις πιθανές ευθύνες του προέδρου για τις εντάσεις που παρατηρούνται, ειδικά με τον Αλ. Πνευματικό.       

Η Κατερίνα δεν χάνει ούτε στον …κήπο της

Previous article

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας «έφαγε πόρτα» σε καφετέρια. Στο κατάστημα είχε συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός πελατών που ορίζουν τα μέτρα για τον κοροναϊό.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.