Περιφερεια

Ποιες είναι οι εξελίξεις με τα στρατόπεδα της Πελοποννήσου

0

Το θέμα της παραχώρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, χώρων στα στρατόπεδα Τρίπολης και Ναυπλίου, προκειμένου να στεγάσει -μετά την ανακατασκευή των υφιστάμενων σε αυτά υποδομών- τις υπηρεσίες των Π.Ε. Αρκαδίας και Αργολίδας αντίστοιχα, συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση που είχε, στην Αθήνα, με τον διευθυντή του ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Αμυνας), αντιστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, “η παραχώρηση αφορά συνολικά περί τα 90 στρέμματα στα εν λόγω στρατόπεδα, υπό προϋποθέσεις, οι οποίες εξετάζονται από επιτροπή που όρισα και την οποία αποτελούν περιφερειακοί σύμβουλοι που είναι μηχανικοί. Αυτοί θα κινούν τις διαδικασίες και θα εισηγούνται σχετικά.

Ειδικότερα, “όσον αφορά την Τρίπολη και το Ναύπλιο, ξεκινούν μελέτες αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της παραχώρησης. Στη Σπάρτη θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη για την μετατροπή του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας σε “πράσινο κτήριο” μέσω χρηματοδότησης από το διεθνές πρόγραμμα GreenBuilding.
Στην Καλαμάτα, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ανακατασκευής και αναβάθμισης του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας την οποία προσφέρει δωρεάν η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου.
Τέλος, όσον αφορά την Κόρινθο, ερευνούμε για την προσφορότερη λύση, όσον αφορά το Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας“, κατέληξε ο κ. Νίκας.

Καύσωνας και σήμερα στην Κορινθία – Το δελτίο καιρού από το ΜΕΤΕΟ (πίνακες)

Previous article

Πρώτες βουτιές στους Αγίους Θεοδώρους – έκανε παρεμβάσεις καθαριότητας ο δήμος (foto-video)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.