ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Οκτώ παραλίες της Κορινθίας πήραν “Γαλάζια Σημαία”

0

Ανακοινώθηκαν οι πρώτες Γαλάζιες Σημαίες στις ελληνικές παραλίες για το καλοκαίρι του 2020. Συνολικά 497 ελληνικές ακτές και δεκατέσσερις μαρίνες κέρδισαν φέτος το συγκεκριμένο διεθνές βραβείο ποιότητας. Ο αριθμός αυτός φέρνει την Ελλάδα στην δεύτερη θέση ανάμεσα στις 47 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η Κορινθία με οκτώ Γαλάζιες Σημαίες είναι στην 16η θέση πανελλαδικά και πρώτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με την Λακωνία! Μάλιστα φέτος οι γαλάζιες σημαίες αυξήθηκαν κατά δύο, καθώς κέρδισε μία ο δήμος Σικυωνίων (Κιάτο στον Πευκιά) και μία δεύτερη ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στην Συκιά.

Ειδικότερα Γαλάζια Σημαία στην Κορινθία για το 2020 κέρδισαν:
Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων
Λουτράκι 1
Λουτράκι 2
Πευκάκια-Άγιοι Θεόδωροι

Δήμος Βέλου-Βόχας
Βραχάτι
Κοκκώνι

Δήμος Σικυωνίων
Πευκιάς

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Ξυλόκαστρο-Πευκιάς
Συκιά

Ο Γιώργος Γκιώνης επισήμανε πως “για εικοστή έβδομη συνεχόμενη χρονιά, τρεις ακτές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων βραβεύτηκαν με τη Γαλάζια Σημαία -δύο ακτές στο Λουτράκι και μία στα Πευκάκια Αγίων Θεοδώρων. Οι συγκεκριμένες ακτές πληρούν όλα τα κριτήρια του Προγράμματος (συνολικά 33), δηλαδή εξαιρετική ποιότητα υδάτων κολύμβησης, καθαριότητα θάλασσας και ακτής, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση“.

Τατούλης: Ξεπέρασε κάθε όριο ο λαϊκισμός του …ξεχασιάρη κ. Νίκα

Previous article

Οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λουτρακίου ξεκινάνε Δευτέρα 25/5

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.