ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι ΙΙ” παρουσιάζει τη Δευτέρα ο Τσίπρας

0

Το οικονομικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον τίτλο «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώπιον εκπροσώπων κοινωνικών και επιχειρηματικών φορέων, σε ειδική εκδήλωση.
Το αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, οριστικοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες και ιδιαίτερα μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού την προηγούμενη Τετάρτη και σύμφωνα με τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «πρόγραμμα συγκεκριμένο – κοστολογημένο – με εξασφαλισμένες πηγές χρηματοδότησης- ρεαλιστικό και απολύτως αναγκαίο σήμερα για να διασφαλίσουμε το αύριο».

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Στο αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%, αναπλήρωση μισθού στο 100% και μείωση προκαταβολής φόρου που φτάνει κλιμακωτά το 80%. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα βασίζεται σε τρεις κεντρικούς άξονες: τον κόσμο της εργασίας, τις επιχειρήσεις και ένα εισόδημα έκτακτης ανάγκης.

Εργασία

Κεντρικό σημείο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελεί η κάλυψη στο 100% του μισθού του εργαζόμενου και η διατήρηση της σχέσης εργασίας του όπως αυτά ήταν διαμορφωμένα την προ κορωνοιού δηλαδή. «Το δημόσιο έρχεται να καλύψει πλήρως το μέρος του μισθού που αδυνατούν να καλύψουν οι επιχειρήσεις», σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου τονίζοντας, παράλληλα ότι αυτό θα γίνεται με μια σειρά από μέτρα τα οποία θα αναλυθούν διεξοδικώς τη Δευτέρα.

Επιχειρήσεις

Στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι το πακέτο μέτρων που προτείνουν για τον επιχειρηματικό κόσμο έχει οριζόντιο χαρακτήρα, καλύπτοντας το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα, προτεραιότητα θα δοθεί στις παραγωγικές επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Βασική αρχή του «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και στηρίζεται στην ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας αλλά και στον θεσμό των μικροπιστώσεων. Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι το σχετικό νομοσχέδιο «είχε ετοιμαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και έχει παραδοθεί στη ΝΔ, η οποία δεν το έχει φέρει στη Βουλή».

Εισόδημα έκτακτης ανάγκης

Τρίτος πυλώνας του προγράμματος, που θα παρουσιαστεί της Δευτέρα, θα είναι το εισόδημα έκτακτης ανάγκης. «Η δημιουργία ενός εισοδήματος έκτακτης ανάγκης είναι η μόνη λύση ώστε να αντιμετωπιστεί ο άμεσος κίνδυνος μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας να βρεθεί σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και περιθωριοποίησης», σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και διευκρινίζουν ότι αντίστοιχα προγράμματα εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Το έκτακτο επίδομα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλύπτει 2.200.000 νοικοκυριά.

Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων

Το «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» θα έχει, παράλληλα, προτάσεις για συγκεκριμένο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων. «Στον αντίποδα των κυβερνητικών επιλογών είναι επιτακτική ανάγκη να ενεργοποιηθεί εκ νέου ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στην κατεύθυνση της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, της πράσινης μετάβασης και του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της οικονομίας», τονίζουν στην Κουμουνδούρου.

Σημαντική εξέλιξη! Ανοίγουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση

Previous article

Πρωτοβουλία Δήμα για την τουριστική προβολή της Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.