ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Μαζί με το καλοκαίρι ήρθαν και οι καταληψίες της παραλίας στην Αλμυρή (ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

0

Στη χτεσινή συνάντηση του δημάρχου Κορινθίων με τους επιχειρηματίες της εστίασης συζητήθηκε και ένα θέμα που -τα τελευταία χρόνια- αποτελεί μόνιμη πληγή για την περιοχή της Αλμυρής. Πρόκειται για τους “καταληψίες” της παραλίας, οι οποίοι τοποθετούν μόνιμα ομπρέλες ξαπλώστρες και καρεκλάκια για όλη την σεζόν!

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι παραθεριστές που έρχονται στην περιοχή από το κλεινόν άστυ και ανοίγουν τα εξοχικά τους στην αρχή του καλοκαιριού. Η πρώτη τους δουλειά είναι να πάνε και να “δεσμεύσουν” ένα κομμάτι της παραλίας, απλώνοντας την …πραμάτεια τους: Ομπρέλες, ξαπλώστρες, τραπεζάκια, καρέκλες και πολλά άλλα. Το ζήτημα, πέρα από αποκρουστικό και κιτς, είναι και ουσιαστικό, καθώς οι ομπρέλες είναι τόσες πολλές, ώστε δύσκολα βρίσκει κάποιος ελεύθερο χώρο να κάτσει και να απολαύσει την θάλασσα.

Το βίντεο και το ρεπορτάζ που έκανε πριν από δύο χρόνια το korinthostv είναι χαρακτηριστικό

Συνήθως όλα αυτά αρχίζουν να συμβαίνουν από τα μέσα Ιουνίου και μετά όταν κλείνουν τα σχολεία και οι παραθεριστές αρχίζουν να έρχονται ένας μετά τον άλλον. Φέτος, όμως, το κακό ξεκίνησε από νωρίς, αφού αρκετοί εγκατέλειψαν νωρίς την πρωτεύουσα και άρχισαν νωρίς τα μπάνια (καιρού επιτρέποντος).

Έτσι, η εικόνα που παρουσιάζει η παραλία στην Αλμυρή είναι αυτή

Πριν από δύο χρόνια, το καλοκαίρι του 2018, ο δήμος Κορινθίων επενέβη δραστικά και με μπουλντόζες “ξήλωσε” όλες τις κατασκευές και ελευθέρωσε την ακτή (δείτε εδώ).

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι ο δήμος θα πρέπει και πάλι να αναλάβει δράση και να προχωρήσει σε ξήλωμα των μόνιμων εγκαταστάσεων, οι οποίες θα πρέπει να πούμε ότι είναι και παράνομες, όταν έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Ήρθε για να μείνει η κακοκαιρία – Μέχρι την Κυριακή βροχές και κρύο, λέει η ΕΜΥ (πίνακες)

Previous article

Όταν ο Καζαντζάκης πέρασε από την Κόρινθο και έγραψε γι αυτήν

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.