ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Επτά έγγραφα με ένα “κλικ” από τον δήμο Κορινθίων

0

Επτά έγγραφα -για τα οποία μέχρι σήμερα απαιτούνταν η αυτοπρόσωπη παρουσία του δημότη στις δημοτικές υπηρεσίες- μπορούν πλέον να εκδίδονται ηλεκτρονικά, μέσα απο την ιστοσελίδα του δήμου Κορινθίων. Πρόκειται για τα:

– Πιστοποιητικό Γέννησης
– Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης   
– Πιστοποιητικό Εντοπιότητας
– Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης
– Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου
– Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου
– Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Συμφώνου Συμβίωσης

Η πλατφόρμα είναι από σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 στην διάθεση των δημοτών και η διαδικασία είναι απλή, εύκολη και γρήγορη.

  • Είσοδος στην ιστοσελίδα του δήμου www.korinthos.gr
  • Κλικ στο banner«e-Υπηρεσίες Δήμου Κορινθίων»
  • Επιλογή πιστοποιητικού και Ηλεκτρονική Υποβολή αίτησης

Η υπηρεσία που έχει την ευθύνη της έκδοσης του πιστοποιητικού που αιτείται ο πολίτης παραλαμβάνει την αίτηση και εκδίδει το πιστοποιητικό, το οποίο αποστέλλει στο email του δημότη.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου Κορινθίων, “ο δήμος, αξιοποιώντας την περίοδο της πανδημίας στη διάρκεια της οποίας  ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών ήταν ο μοναδικός τρόπος παροχής υπηρεσιών, κατόρθωσε με στοχευμένη και επισταμένη εργασία να ολοκληρώσει την πλατφόρμα που θα «λύσει» τα χέρια των δημοτών και θα καταστήσει την δια ζώσης παρουσία του στο δήμο και τις υπηρεσίες προαιρετική…“.

Στην σύντομη δήλωσή του ο Βασίλης Νανόπουλος τόνισε ότι «δουλεύουμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Την κάνουμε πράξη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αξιοποιώντας την τεχνολογία. Προσφέρουμε καλύτερες και γρηγορότερες υπηρεσίες. Τα 7 πιστοποιητικά είναι ένα μόνο από τα πολλά βήματα που θα κάνουμε! Ο Δήμος Κορινθίων θα είναι σύντομα δήμος – πρότυπο στην ψηφιακή εξυπηρέτηση» και κατέληξε “αποδίδοντας εύσημα σε όσους εργάστηκαν άοκνα τις τελευταίες εβδομάδες για την υλοποίηση της πλατφόρμας, τον Γενικό Γραμματέα Νεκτάριο Σπηλιόπουλο και το Τμήμα Τεχνολογιών, Πληροφορίας και Επικοινωνίας του Δήμου και την προϊσταμένη του Εύη Παντελέων…“.

Δημιουργία δύο κλιμακίων δασοπυρόσβεσης σε Σοφικό και Χιλιομόδι

Ο κ. Νανόπουλος, πάντως, μιλώντας στο Korinthia.net.gr έδωσε μία ακόμα είδηση, η οποία προέκυψε μετά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Πρόκειται για τη δημιουργία δύο υποσταθμών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις περιοχές του Σοφικού και του Χιλιομοδίου, οι οποίοι θα φιλοξενούν κλιμάκια, επιφορτισμένα με την προστασία του δασικού περιβάλλοντος στις αντίστοιχες περιοχές, κατά τη θερινή περίοδο. Ειδικότερα για την περιοχή του Σοφικού, πάντως, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να παραμείνει σε μόνιμη βάση το κλιμάκιο.
Για το ίδιο θέμα, που αφορά την δασοπροστασία στα όρια του δήμου, ο κ. Νανόπουλος ανέφερε ότι ο δήμος επιχορήγησε τις ομάδες των εθελοντών δασοπυροσβεστών προκειμένου να ενισχύσουν τον εξοπλισμό τους.

Επιστρέφουν οι ζωντανές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου

Μιας και ο λόγος για το δημοτικό συμβούλιο ο κ. Νανόπουλος υποστήριξε ότι από τον επόμενο μήνα -με δεδομένο ότι τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης έχουν πλέον αρθεί και αν δεν προκύψει κάτι νεότερο- οι συνεδριάσεις θα επιστρέψουν και πάλι ζωντανά, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, από την επόμενη συνεδρίαση.

Εκσυγχρονίζει και ενισχύει τις υποδομές του στην καθαριότητα ο δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Previous article

Διενέργεια προληπτικών τεστ ανίχνευσης του Covid-19 στους υπαλλήλους του Δήμου Βέλου Βόχας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.