ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Εκσυγχρονίζει και ενισχύει τις υποδομές του στην καθαριότητα ο δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

0

Τα ζητήματα  καθαριότητας και καθημερινότητας των πολιτών αναδεικνύει σε πρωτεύοντα ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων. Για τον σκοπό αυτό έχει προχωρήσει τα δύο τελευταία χρόνια σε ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας, την αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου και τη στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας.

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει με δελτίο Τύπου, από το 2018, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο ή ακόμη και με ίδιους πόρους, η Δημοτική Αρχή Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη έχει προχωρήσει στην αγορά:

  • Τριών υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων που πληρούν τις προδιαγραφές σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες, διαθέτουν πλυντήριο και συνδυάζουν τη γρήγορη αποκομιδή και την επαρκέστατη χωρητικότητα σε απορρίμματα,
  • Ενός ειδικού γερανού για την αποκομιδή των υπόγειων κάδων απορριμμάτων,
  • Ενός ειδικού πλυστικού μηχανήματος για πλατείες, πεζοδρόμια  και πλακοστρώσεις, μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», το οποίο λειτουργεί σε υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις ώστε να απομακρύνει ρύπους  και  κατάλοιπα καυσαερίων που επικολλώνται στις επιφάνειες,
  • Ενός ειδικού μηχανήματος – σκούπα, με παραχωρητήριο, που έχριζε επισκευής, το οποίο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των πλατειών και των χώρων των λαϊκών αγορών και εξαφανίζει κάθε είδος ρύπων.

Επιπλέον“, συνεχίζει η ανακοίνωση του Δήμου, “στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών καθαριότητας, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ολοκληρώνει τη διαδικασία Διαγωνισμού για την προμήθεια ενός φορτηγού – αρπαγή για το μάζεμα των κλαδιών και σε σύντομο χρονικό διάστημα στην αγορά δύο ακόμη σύγχρονων απορριμματοφόρων από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Τι γίνεται όμως με την πρόσληψη προσωπικού; Σύμφωνα με όσα λέει ο δήμος αναφορικά με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Δήμους της χώρας, απαιτείται να προηγηθεί εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, περί προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού προσωπικού για την στελέχωση των υπηρεσιών τους. Η τελευταία σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου εκδόθηκε το 2016.

Στην συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι φορείς υποβάλλουν αίτημα, διαμέσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με τον προγραμματισμό των αναγκών τους σε τακτικό προσωπικό προς το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο (σε χρόνο που αυτό επιλέγει) προβαίνει στην έγκριση του αιτήματος, οπότε το ΑΣΕΠ εκδίδει την σχετική προκήρυξη. Η διαδικασία αυτή ακολουθείται και για την στελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ με τακτικό προσωπικό.

Ο δήμος υπέβαλε αίτημα για έξι θέσεις Εργατών Καθαριότητας, δύο θέσεις Οδηγών και μία θέση Ηλεκτρολόγου, οι οποίοι ήδη παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Απο εκεί και πέρα, επειδή οι ανάγκες δεν επαρκούν, γίνονται προσλήψεις και εποχικού προσωπικού. Έτσι, ο Δήμος υπέβαλε αίτημα για την πρόσληψη 34 ατόμων, καθώς αυτό ήταν επιτρεπτό από τον προϋπολογισμό της ανταποδοτικής υπηρεσίας.

Με το νέο διοικητή της Δομής συναντήθηκε ο δήμαρχος Κορινθίων

Previous article

Επτά έγγραφα με ένα “κλικ” από τον δήμο Κορινθίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.