ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του Πευκιά

0

Εθελοντικός καθαρισμός του Πευκιά Ξυλοκάστρου πραγματοποιήθηκε την τελευταία Κυριακή του Μαΐου. Στην επιτυχημένη αυτή δράση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, η Δημοτικής Αρχή, το τοπικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου, εθελοντικές και πολιτιστικές ομάδες αλλά και πλήθος πολιτών του Δήμου μας αλλά και μικρών παιδιών.

Η δράση αυτή ακολούθησε μετά τις πρόσφατες εργασίες καθαρισμού του Πευκιά από τα ξερά χόρτα ενόψει της θερινής περιόδου και είχε σαν σκοπό εκτός του καθαρισμού, την ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια της περιβαντολογικής συνείδησης και ευθύνης κυρίως των μικρών μας φίλων.

Ο Πευκιάς, ένα από τα 19 αισθητικά δάση της χώρας μας (σ.σ. διαβάστε εδώ την ιστορία του δάσους), αποτελεί το «στέμμα» της πόλης και έχουμε όλοι την ευθύνη να το προστατεύουμε και να το αναδεικνύουμε αφού αποτελεί εκτός από περιβαλλοντικό θησαυρό, ζωντανό κομμάτι της ιστορίας μας και πόλο έλξης πλήθους επισκεπτών”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την εθελοντική δράση αγάπης απέναντι στο «πράσινο ακρογιάλι» της πατρίδας μας και καλούμε όσους το επισκέπτονται καθημερινά να σεβαστούν την ιστορία και την σημασία του”.

Από την μεριά του ο κ. Γκιολής, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο για την  σημαντική πρωτοβουλία του τονίζοντας χαρακτηριστικά για άλλη μια φορά τη δύναμη του εθελοντισμού.

«Η αγάπη των συμπολιτών μας για τον Πευκιά, για τον πνεύμονα οξυγόνου αλλά και ιδιαίτερης ομορφιάς σε έναν από τους παραθεριστικούς Δήμους του Νομού μας, είναι εκείνη που καθοδήγησε για άλλη μια φορά τη δημιουργία ομάδα εθελοντών, η οποία μας αποδεικνύει την σημαντικότητα της προσφοράς. Αγαπάμε το δάσος και φροντίζουμε να είναι καθαρό», τόνισε ο κ. Γκιολής, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΠΕ Κορινθίας.

Έτσι χτυπούσε τα σπίτια η σπείρα διαρρηκτών στην Κόρινθο (βίντεο)

Previous article

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ T.1696

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.